resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 16725
    bir gecede sözleşmesi feshedilip forması bir başkasına verilmişti. halefinin de sonu pek farklı olmadı. bir gecede sözleşmesi halledilip kontratı "tek taraflı ve haklı sebeple" sonlandırıldı onun da.

    https://twitter.com/.../1369588669389152256

    neyse.

    öncelikle şunu diyeyim, sneijder 3 ay sonra tekrar futbola başladığını söylesin, 10 numarayı geri alsın, ağzımı açıp kötü yorum yaparsam ne olayım. öyle de azılı bir sneijder sevdalısıyım. çok merak eden bu başlık altında kendisi ile alakalı ne yazmışım geçmişe dönüp bakabilir.

    düşünüyorum, düşünüyorum, mantıklı bir sebep bulamıyorum. sneijder'in sözleşme feshi mi, belhanda'nın sözleşme feshi mi daha mantıksız, işin içinden çıkamıyorum. belhanda'nın söylediklerinde %1 hata payı yok. instagram, twitter, facebook bir şeyler karıştırmış, elbette burası kendisinin haddine değil, kabul. ancak sözleşme feshi için yeter bir sebep mi, o da değil. dahası, bunu bir başka futbolcumuz yaptığı zaman aynı cesareti gösterip, sözleşmesini feshedebilecek miydi şu anki yönetim? bırak muslera'yı, marcao'yu, bilmem kimi; daha üç gündür takımda bulunan mustafa muhammed, emre kılınç bile - elbette söylemez de farzı misal diyelim- bunları söylese aynı kararın yanından bile geçmezdi. en fazla para cezası, göstermelik 2-3 maç kadro dışı bırakma verilir, sonra da unutulur giderdi.

    galatasaray taraftarı arasında da bir itlaf söz konusu. belhanda'nın haklılığını sorgulayanlar ve gönderilmesini olumlu karşılayanlar ne hikmetse kendisini daha önce sevmeyen isimler. kimsenin kimseyi sevme zorunluluğu yoktur, bir şey dediğim yok, ama bu olayda haklı-haksız görme konusunda önemli bir ölçüt ve sebep olmamalı bu durum. sen yine sevme, hatta gittiğine sevindiğini belirt, ama kalkıp da doğru olmuştur, oh olsun falan demek ne bileyim, çok çocukça.

    işin bir başka boyutu, 4 seneye yakın bir zamandır kadroda bulunan bir oyuncu için bunların olması. selefi sneijder de 4.5 sene kalmış, takım kaptanlığı vasifesini yürütmekteydi. değerlerimizi çok kolay harcıyoruz. belhanda'yı da, sneijder'i de kulüp efsanesi görmüyorum, ancak her iki oyuncu da iyi kötü bir yer etmişti ait oldukları zaman kulüpte.

    bakalım bir sonraki 10 numaramız hangi takım içi menfaatlerini ve bekâsını korumak adına kontratı feshedilerek gönderilecek?
App Store'dan indirin Google Play'den alın