• 66
    kaldırılması gereken saçma kural. deplasmanda gol atmak daha zor o yüzden deplasmanda gol atanı ödüllendiriyorum diyorsun ama deplasmanda daha az gol yiyen takımı umursamıyorsun. deplasmanda gol atmak daha zorsa, gol yememek de daha zor bu mantığa göre. birini ödüllendirirken diğerini hesaba katmıyorsun, neden? düpedüz çifte standart bu.

    örneğin a takımı kendi evinde 3-2 kazanmış, rakibi b takımı da rövanşı kendi evinde 4-3 kazanmış olsun. tamam a takımı deplasmanda b takımına göre daha çok gol atmış ama b takımı da deplasmanda a takımına göre daha az gol yemiş. ikisi de birbirine farklı açılardan üstünlük kurmuş. ikisi de aynı zorluk derecesine sahip diyebiliriz. ayrıca madem evinde gol atmanın daha kolay olduğunu düşündüğün için sadece deplasman gollerini önemsiyorsun, kolaysa a takımı da 4 tane atsaymış abicim? ama sen bunu dikkate almayıp direkt deplasman gollerini değerlendiriyorsun. derdimi anlatabildim mi ya da ne derece anlatabildim bilmiyorum ama bence bu adaletsizlik.

    bir de mesela bazı maçlarda 1 gol yiyince telafi edebilmek için 2 gol yetmiyor, 3 atman gerekiyor. bu da maçı psikolojik olarak bitiriveriyor. örneğin ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybettin, geldin kendi evinde 70. dakikada gol yiyip 1-0 geriye düştün, son 20 dakikada 3 gol atman gerekiyor. bu da seni otomatikman oyundan düşürüyor. hem futbolcuda hem de izleyicide maçın heyecanını yok ediyor.

    uzun lafın kısası bence saçma bir kural. tez zamanda kaldırılır umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın