• 8
    galatasaray'ın 20 - 21 sezonu için konuşursak bunun dezavantajı ikame yedeklemelerin olmamasından kaynaklanıyor.

    mesela 6 numarada taylan oynarsa farklı etebo oynarsa farklı bir şey ortaya çıkıyor. bu da yakaladığın oyun devamlılığını düşürüyor. zaten ikisi de devşirme 6 numara oldukları için beraber de oynayamıyorlar pozisyon deneyimleri düşük.

    ya da sağ kanatta oynayabilen 5 tane oyuncu var ama hepsi birbirinden farklı. oğulcan farklı, kerem farklı, arda farklı, feghouli farklı, babel farklı. biri yerine öbürü oynayınca aynı rolü oynayamıyor, oyun farklılaşıyor ister istemez.

    8 numaralar için de aynısı geçerli. hangisi oynamazsa millet onu arıyor. emre kılınç - belhanda - feghouli - gedson hepsi farklı adamlar.

    hatta donk - luyindama ikilisi de öyle. luyindama'yla daha havadan uzun pas üzerine bir strateji varken donk'la daha yerden oyun oluyor.

    burda aslında doğru yedekleme sarrrachi - emre taşdemir. ikisinin de sık sakatlanmasından ve kalitelerinden bahsetmiyorum. emre taşdemir, sarrachi ile aynı tip oyuncu olduğu için onun rolünü sağlam olduğunda oynayabildi. emre taşdemir götürsen yine bir anadolu takımına koysan orda böyle bir oyun ve rol olmadığı için hiç performans veremeyebilir.

    velhasıl kelam önümüzdeki senelerde oyun istikrarı için rotasyonda daha çok ikame oyuncular olmalı. aslında mesele geniş - dar rotasyon meselesi değil. bugün için dar rotasyona dönmek savunulabilir. bende onu düşünüyorum. hele ki ligin boyu baya kısalmışken mantıklı olan budur ama oyunla ilgili problemler bence geniş havuza elini her attığında farklı bir şey çıkması ve yapıyı tam oturtamamak. yoksa geniş kadro denilen şeyin tek başına bir handikap yaratması söz konusu olacak bir şey değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın