• 102
    mostafa'nın olmayışı bizim ileri uçtaki oyun planlarımızın tamamen değişmesine sebep olacaktır bu maçta. mostafa genç, yorulmak bilmeyen, fizikli ve hava topu kontrolü de iyi bir isim. elde böyle bir oyuncu var mı? yok.

    falcao ya da babel. bu ikisinden biri ileri uçta görev alacak. bu 2 isimde de mostafa'nın özellikleri yok. yani bu maçta ileride koşup sürekli pres yapacak, hava toplarında rakip savunmayı rahatsız edecek özellikler yok. bu durumda hücum planımızda değişiklikler olmak zorunda. eğer mostafa varkenki planla oynarsak anca kendi oyuncumuzu yormuş oluruz boşu boşuna. yorgunluktan kritik bir anda topa vuracak hali kalmayınca da bir golden olabiliriz.

    kanat oyuncularımızın ne kadar hızlı ve iyi orta atacağının da pek önemi kalmayacak. mesela yedlin sağda uçtu gitti diyelim ama forvet yetişemeyecek bu sefer. aslında mostafa'sız bir oyun planını doğru yapabilirsek önümüzdeki maçta mostafa ile birlikte o oyun planında çok daha iyi işler yapabiliriz. bunu fırsata çevirmek elimizde.

    gelelim bu maça ve mevcut eldeki oyunculara...

    bu maçta onyekuru'nun son maçlardaki etkisizliğini atmasına ihtiycımız var. mostafa'nın yokluğunda ileride hareketli adam ihtiyacımızı gidermek için iki katı koşması gerekecek. mostafa varken de maç ortalamasında en önde oynayan oyuncuydu kendisi.

    bu kaygılarımı düşündükçe nedense emre akbaba'yı 11'de görürsek şaşırmayacağım. ileride hareketli oyuncu ihtiyacını emre akbaba ile gidermek isteyebilir fatih hoca. emre akbaba birkaç maçtır yok ve dinlendi. kafasını toparlamıştır biraz.

    bu maçta direk bir 4-4-2 başlangıcı yaparsak da şaşırmayalım.

    muslera
    yedlin-luyindama-marcao-linnes(hazırsa saracchi)
    feghouli-gedson-etebo-onyekuru
    falcao(babel)-emre akbaba

    taylan'ı ve saracchi'yi bu zeminde zorlayacağını pek sanmıyorum fatih hocanın.

    feghouli'nin de oynaması bu zemnde sakatlık riskini arttırabilir ama bu adama ihtiyacımız var artık. oyuncularımıza zeminde uf olacak diye iki kanadımız da son maçlarda verimsiz. son maçlardaki kötü oyunumuzun temel sebebi bu bence. solda ömer ve onyekuru sağda ise yedlin ve arda(veya emre kılınç) ömrümden ömür aldı bu düzen. kerem'in kanatlara geldiğinde daha iyi oynamaya başlama sebebimiz de bu. o bölgenin gerçek oyuncusu giriyor oyuna çünkü.

    klasik 4-1-4-1 başlayacaksak

    muslera
    yedlin-luyindama-marcao-linnes(saracchi)
    etebo
    kerem-feghouli-gedson(emre kılınç veya belhanda)-onyekuru
    falcao(babel)

    umarım bu maçta sol bek ömer ve önünde onyekuru oynamayız. sol tarafımız felç geçirmiş gibi oluyor.

    arda'sız da kolay kolay başlamaz fatih hoca ama neyse...

    bu arada onyekuru'yu forvet gibi oynatıp solda emre kılınç'ı da kullanabiliriz. bu da bir seçenek. bakalım fatih hocanın tercihleri nasıl olacak. tercihi ne olursa olsun ömer bayram'ı sol bek olarak izlemek istemiyorum artık.

    edit: oğulcan'ı unuttum gitti. o da ileri uçta istediğimiz hareketliliği sağlayabilir. o da pekala en uçta başlayabilir babel veya falcao yerine. artık oynama zamanı da geldi zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın