• 1044
    eğitimsiz ebeveynlerin eğitimsiz çocuklar yetiştirdiği eğitim, ahlak düzeni çökmüş ve bataklığa saplanmış güzel ülkemiz.

    her işin bir uzmanı olduğu gibi eğitimin de sosyolojinin de medyanın da uzmanı vardır. ülkemizde bence öncelikle reform yapılması gereken konu eğitimdir. eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. ceza sistemi ile bir noktaya varamayız. minik bir örnek vermek isterim. yollar da gördüğümüğüz kasisler tam da bu ceza zihniyetinin ürünüdür. bir yolda ne kadar çok kasis varsa oradaki sürücüler o kadar eğitimsizdir. nerede hız yapacağını dahi bilmez ki levha işaretlerini bilmeyen şoförler tanıyorum. türkiye bir yol ise her 5 metrede bir kasis varmış gibi düşünebilirsiniz..

    eğitimin önü tıkalı. kaç kişi üniversite okuyup mezun olduğu bölümden iş bulabilme imkanı üzerinden umutlu ? kaç kişi sevdiği işi yapıyor ? ülke kurumlarında liyakat yok. herkes bir tanıdık, dayı, amca, torpil peşinde. bir memleketin insanı kalitesizleşmeye başladıysa her kurumu da kalitesizleşmeye başlar malesef. şu saate eğitim reformu yapsak meyvesini almamız yıllar sürer.

    çok daha fazla yazacaktım ama önizle yapınca sayfalarca yazsam yine de yetmeyecek öngörebildim. umarım mustafa kemal atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin de üstüne çıkacağımız günler gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın