• 3317
    defalarca yazdık, bulunduğu konum ve fizik gücüne dayalı futbolu yanılsama yaratan takım. ligi dizayn etmeye çalışan organize kötülüğün yarışta tuttuğu takım.

    biz bunlarla aynı sertlikte oynarsak hiçbir maçı 11 kişi tamamlayamayız.

    bu sene hiçbir şekilde şampiyonluğu hak etmeyen takım. gözlerim kan ağlıyor bu sözlükte bazı okuduğum yazılardan, inanılmaz...

    fenerbahçe çok kritik maçlarda kollanırken bunlar her maç ince ince kollandı. galatasaray biraz sallandığı maçların hepsinde hakemlerle de mücadele etmek zorunda olduğu için puan kaybederken beşiktaş her maç desteklendi ve bir şekilde çözüldü maçları.

    arda turan'ın 3 mart 2021 ankaragücü galatasaray maçından sonraki röportajını iyi dinleyin. biz hissediyoruz bazı şeyleri diyor. sahada hakemlerin niyetini "hissetmek" o kadar önemli ki bunu az da olsa futbol oynayanlar veya bir takım sporu yapmış olanlar anlar. bunu sadece maç izlemiş ve klavye başında çok doğru teknik analiz yapıyor olanlar da anlayamaz. biz "ne yapsak olmayacak" diye düşünürken ve sistematik şekilde doğranırken, beşiktaş'ın kafası o kadar rahat ki gerekirse her gri pozisyonun lehlerine çalınacağını ve maçın kopacağını bilinç altında biliyorlar. sahada kafaları o kadar rahat ki sadece futbola konsantre olabildikleri için bazı maçların belli bölümlerinde çok iyi görünüyorlar, basıyorlar, iyi de koşuyorlar, saldırıyorlar ve bu sanki çok bilinçli çok iyi oynuyorlarmış gibi bir algı yaratıyor. beşiktaş'ın maçlarında anadolu takımlarının topçularını hakemler çıldırtıyor. zaten kapasitesi belli bir anadolu takımını hakem biraz doğrasa o takım tamamen paralize olur, beşiktaş maçlarında da bu oluyor. böyle bir savunma ve kaleciyle bu kadar puan almalarının en önemli nedeni bu.

    iyi oynadıkları maçlar oldu ama galatasaray'ın iyi oynayıp puan kaybettiği daha çok maç oldu. beşiktaş'ın puan kaybetmesi gereken, anadolu takımlarının puanlarının çalındığı da çok maç oldu.

    bundan sonra beşiktaş tüm maçlarını tertemiz kazansa bile alacağı şampiyonluk kesinlikle hak edilmiş bir şampiyonluk değildir. şaibelidir. yazık günah bu lige...
App Store'dan indirin Google Play'den alın