resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:Antalyaspor
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1810
    kendisinin imkanlar dahilinde oynattığı futbolun çok daha iyisini şenol güneş trabzonspor'da, abdullah avcı başakşehir'de, slaven bilic beşiktaş'ta, hatta bülent uygun sivasspor'da oynattı ve hiçbiri şampiyon olamadı. yani 40 maçlık sezon içinde 10-15 iyi maç oynadın diye şampiyonluğun mutlaka favorisi olunmuyor. önemli olan bu işi sonuna kadar götürüp, engelleri aşabilmek. beşiktaş'ın kadrosu net fenerbahçe'den iyi fakat o enayiler gibi para saçmadıkları için dikkat çekmiyorlar.

    bu sene beşiktaş şampiyon olursa, oynadığı oyun sayesinde değil, fenerbahçe lobisi* ve fatih terim sayesinde olacak. 2003 orta oyununu tekrar izliyor gibiyim. fenerbahçe lobisi beşiktaş'a bedavadan destek vermeye devam ediyor, bizi de dışarıdan resmen biçiyorlar. fatih terim hocam, biraz da şansız sakatlıkların verdiği handikapla, hem kötü tercihler yapıyor hem de oynattığı net bir oyun yok ortada. zaten halen daha orta saha üçlümüz bile belli değil.

    koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler. bu sezonun abdurrahman çelebi'si sergen yalçın. tam bir fırsatçı. fenerbahçenin bize kastı sayesinde aradan sıyrılıyor. oynattığı futbolu avrupa'da görürüz. zaten 25 ağustos 2020 paok beşiktaş maçı'nda gördük, olsun seneye tekrar görürüz. tam bir şark kurnazı.

    galatasaray'ın türk futboluna soktuğu mircea lucescu'ndan öğrendiği defansif kontra-atak futbolunu benimsemiş.

    süper lig 2017-2018 sezonu'nda aykut kocaman'nın oynattığı josef-topal orta ikilisi anlayışını josef-atiba ile devam ettiriyor çünkü defansına ve kalecine çok da güvenmiyor.

    zamanında fikret orman döneminde transfer edilmiş ve başarılı olduğu halde yolların ayrıldığı oyuncuları da tekrar kazandırıyor. çünkü riske girmek istemiyor ve adaptasyonla uğraşamaz. risk zevkini ganyana ayırıyor zaten.

    marius sumudica gibi her pozisyonda istisnasız hakeme itiraz ediyor. istisnasız. şark kurnazı. her maç hakemden destek görüp bu kadar hakem eleştiren de yok. ar damarında sorun var.

    ceza sahasında kalabalık yaratıp karambolden gol atma sevdasını da 1995'te çalıştığı christoph daum'dan öğrenmiştir.

    (bkz: sergen yalçın/@football)
    (bkz: beşiktaş futbol takımı/#3119278)
    (bkz: süper lig 2020-2021 sezonu/@football)
App Store'dan indirin Google Play'den alın