• 24
    iyi konsantre olmamız gereken bir maç. çünkü sivas spor çok iyi konsantre olur bizim maçlara. mamalanırlar, ağlarlar, sızlarlar ama sonuçta hiçbir takıma karşı oynamadıkları kadar diri olurlar bize karşı. hele ankaragücü maçındaki travma sonrası bizim için önemi çok daha arttı.

    mustafa kırmızı gördü, şu oldu, bu oldu gibi bahanelerin arkasına sığınmaya gerek yok. mustafa olmasa bile babel var, oğulcan var, falcao var.

    kadro tercihim:

    muslera
    yedlin-luyindama-marcao-linnes
    taylan
    gedson-feghouli
    kerem-onyekuru
    babel

    onyekuru’nun aslında kenara çekilmesi gerektiğini düşünüyordum ama mustafa’nın kırmızı kartından sonra bu biraz zor ama ilk yarı oynayacağı oyuna bakılarak gerekirse devre arasında değişime gidilebilir.

    etebo son iki maçta (erzurum-ankaragücü) vasatın altına düştü. taylan yorgun diye kesildi deniyor ama etebo daha yorgun. üç günde bir maç oynandığını düşünürsek bir maç taylan bir maç etebo oynayabilir. bu tür tercihler yapan takımlar var ligimizde ve başarılı da oluyorlar. hem böylece maç ritmini de kaybetmezler.

    falcao belki sakatlığını atlattı ama maç ritmi henüz çok düşük. 3 mart 2021 ankaragücü maçında yakaldığı %99 gollük pozisyonu çok acemice harcadı. yine bir pozisyonda ceza çizgisinin hemen üzerinde bire-birde topu tam anlamıyla rakibine verdi. yani yedek bırakılmanın öcünü almıyorsa henüz hazır değil ve dolayısıyla sivas gibi sert bir takıma karşı etkili olması imkansız.

    kerem aktürkoğlu maç içinde ufak-tefek hatalar yapabilir ama golü en çok düşünen, en inançlı, en iyi dripling yapan en teknik futbolcumuz. oynadıkça daha da mükemmelleşecekken yedek soyundurulmasını aklım almıyor. erzurum maçında da mükemmel bir şekilde defans arkasına sarkıp pozisyon yakaladı ama gençliğin ve skorun verdiği acelecilikle golü yapamadı. lakin kasımpaşa maçındaki takipçiliği ile attığı gol, ankaragücü maçında attığı gol muhteşemdi. böyle bir silahı neden kullanmayız an-la-mı-yo-rum.

    yedlin de kerem gibi hızlı, teknik ve mükemmel driplinge sahip. kerem ile harika bir uyum sağlayacaklarını alanya spor ile oynadığımız kupa maçının ikinci yarısında gösterdiler. bu ikiliyi birlikte oynatmakta bir salise bile tereddüt etmemeliyiz.

    feghouli sakatlığını atlatmışa benziyor. eğer sağlamsa orta sahada on numara pozisyonunda oynamalı. gedson ve taylan ile orta sahada, kerem-yedlin ikilisiyle birlikte sağ kanatta rakibi çökertebilirler.

    gedson’u son dakikalarda oyundan alıyor fatih hoca. belki maç ritmini bulmadan sakatlık riskinden kaçmak için yapıyor olabilir ama bazıları bunu gedson’un performansına bağlıyor. bana göre orta sahada rakiplere baskı yapan ve ritimlerini bozan oyuncumuz gedson. kupadaki alanya spor maçında yaptığı presle kazandığı ve şutla sonuçlandırdığı pozisyonda golü bulmuştuk. evet henüz türk mentalitesini anlayamadı ama bu haliyle bile iki tane belhanda yapar. gedson’a şunu birinin anlatması lazım. galatasaray’da oynuyorsan sana yüzde yüz faul yapıldığında bile düşmeyeceksin çünkü hakemlerin bu faulleri vermesi imkansız. düşmek zorunda kalırsan da hemen kalkıp devam edeceksin. çünkü türkiye’de oynanan futbol değil kick-box’un ayaklı versiyonu. hele galatasaray için sadece ayaklar değil, eller ve kollar hatta dirseklerde oyuna dahil.

    arda maçların son yarım saatinde oynamalı. rakip yorulduktan sonra tekniği ve futbol zekası ile hem pozisyon yaratabilir hem de gol bulabilir. maçın başlarında diri rakip karşısında başarılı olması çok zor. hele mamalanmış rakipler karşısında hiç şansı yok. tıpkı dünkü ankaragücü maçı gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın