• 3263
    yöneticisinden* futbolcusuna*, futbolcusundan taraftarına tutturmuşlar bir türkü, "bu sene futbol saha içinde kalırsa şampiyonuz, en iyi biz oynuyoruz." çağırıp duruyorlar. tek amaçları insanların aklına şu fikri yerleştirmek; 2020-2021 sezonunda beşiktaş şampiyon olmalı, olamazsa lig şaibelidir.

    çok erken çirkinleşmeye başladınız be, tamam kardeşim bence de şu an en iyi futbol oynayan takım beşiktaş, ama nereden biliyorsun böyle devam edeceğini? belki birkaç maçta top çizgiyi geçmeyecek, çok iyi oynayacaksınız ama puan kaybedeceksiniz.
    belki de takımın formu düşecek, üst üste puan kayıpları gelecek.

    bu arada en iyi futbolu beşiktaş oynuyor dedik ama galatasaray'ın en iyi oyunu beşiktaş'ınkinden iyidir.* beşiktaş'ın tek artısı iyi oyunu sürdürebiliyor olmasıdır. bu iyi oyunun "üstün oyun" olmadığını belirtmek istedim.

    saha içinde durumun bu olduğunu onlar da biliyor, gayet galatasaray da şampiyon olabilir, eğrisi doğrusuna denk gelirse fenerbahçe de. uzay futbolu oynamıyor hiçbir takım. he dertleri fenerbahçe değil bu arada. galatasaray yarışta olmasaydı bu açıklamaları göremezdiniz.

    ben bunların sorununu biliyorum, kendilerine zerre güvenleri yok. biliyorlar nasıl kaybetmeye mahkum, beceriksiz bir camia olduklarını, ondan bu tantana. akılları sıra hakemleri baskı altına alacaklar. bir de şimdiden yol yapalım da şampiyon olamazsak "biz demiştik." deriz zihniyeti var. bunlar zaten çakal, bunlara söylenecek çok bir şey yok.

    ben aslında bilinçsiz beşiktaş taraftarına üzülüyorum. galatasaray'ın en az 7-8 şampiyonluğunun haksız olduğuna inanıyorlar. gözlemlediğim kadarıyla dar bir kitle de değil bu, sanırım beşiktaşlıların %50-60'ı böyle düşünüyordur. ben biraz bu garibanlara seslenmek istiyorum. hiçbirine ulaşmasa da biraz anlatayım.

    e benim güzel beşiktaşlı kardeşim, niye böyle düşünüyorsun diye sorsam şimdi, 8-0'lık ankaragücü maçını söyleyeceksin. hatta bunu sana şampiyon olmak için 8 fark lazımdı, 8-0 yendiler şeklinde anlattılar değil mi? sen de hiç araştırmadın tabi. galatasaray'ın 1-0 kazansa bile şampiyon olacağını bilmiyordun. şaşırdın mı? şaşırma, o sezon beşiktaş da küme düşmeme mücadelesi veren ankaragücü'nü 6-0 yenmişti. galatasaray 8-0 yendiğinde ankaragücü küme düşmemeyi garantilemişti bile.

    bir de sizin şu vahap beyaz muhabbeti var. çok bir şey anlatmaya gerek yok, aşağıda sana maçın geniş özetinin linkini vereceğim. bir penaltıysa tüm mesele bize verilmeyen penaltıyı da görürsün. izlemek istersen tabi.

    https://www.youtube.com/watch?v=eeZ_APbGWug
    https://www.youtube.com/watch?v=4sR10aAm5Bg

    atılan iftira çok, ben de hepsiyle uğraşacak takat yok. zaten bu yazının amacı da o değil. illa hepsine cevap istiyorum diyorsan, diğer iftiraların için biraz dolaş sözlükte, bak yukarıda arama butonu var, istediğin her cevabı bulursun. benden çok daha iyi anlatmış insanlar var.

    şunu bil sadece, bu sezon şampiyon olamazsanız bunun sebebi mhk, tff, abd, ysk veya dış güçler falan olmayacak. korkaklığınız, daha ligin ortasında ağlamaya başlamanız veya loser bir camia oluşunuz engel olacak şampiyonluğunuza.
App Store'dan indirin Google Play'den alın