• 32
    uzaktan şutlarla çözülemeyeceği ufak ufak ortaya çıkan diziliş.

    çok radikal olabilir ama, bana göre bu dizilişe karşı çözüm bulan ilk hoca, üç kanat oyuncusuyla oynayan hoca olacak. evet, bildiğiniz üç kenar oyuncusu. bek, kanat, açık. 6-3-1 doğası gereği kanatları boş bırakıyor. kanada yığılan oyuncuları rakip kaleye bir şekilde yaklaşıp, orada üçe-dörde iki gibi sayısal üstünlüğü sağlamayı başaran hoca, bu dizilişi yıkacaktır.

    göz önüne gelsin: yedlin, feghouli, oğulcan gibi bir sağ kanat hattından bahsediyorum. yığılma & sayısal üstünlük haricinde şu an için aklıma bir formül gelmiyor. kimsenin de gelmiyor gibi, manchester city gibi dar alanda üretimi kolay yapması gelen takımlar da problem yaşıyor.

    6-3-1'de her bir kanadı orta saha üçlüsünün o kanada yakın oyuncusu, kanat oyuncusu ve bek oyuncusu savunuyor. burada bir üçlü söz konusu. üç kanat oyuncusuna bir orta saha katabilen ve bir bölgede sayısal üstünlük sağlayan takım, üretimi daha kolay yapar. burada inanılmaz bir kalabalık söz konusu olacaktır yalnız. oldukça dar bir alanı yedi oyuncu paylaşmaya çalışacak. oradan üretim yapmak zor olsa da, aklıma başka bir çözüm gelmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın