resim
Hakan Çalhanoğlu
Takım:Inter
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 1238
    milanın 10 numarası milli futbolcumuz. sezon sonunda kariyer sözleşmesini imzalayacağı için bize gelmesine ihtimal dahi vermiyorum.

    belhanda ile adınının yan yana gelmesi bile futbol cehaletidir. o yüzden bununla ilgili bir kıyasa gerek yok. oyun karakteri olarak baştan aşağı farklı futbolcular. yetenek olarak da kıyaslamak hakana hakaret olur, farklı dünyaların oyuncuları.

    bu dediklerim belhanda düşmanlığı da değil, belhandadan bu sezon gayet memnunum. sadece kan değişimine inanırım, muslera kalitesinde olmadığı sürece bazı futbolcularla bir süre sonra ayrılmak gerekir, tıpkı garry rodrigues gibi.

    hakana dönecek olursak muhtemelen avrupadaki en üst 20 kulüp arasından ciddi teklifler alacaktır. şu anda transfermarkta göre piyasa değeri 35 milyon euro. bonservisi elinde olan bir hakana mutlaka ciddi bir ilgi olacak. milanda italya veya avrupa şampiyonu olabileceğine inanmıyorum. inter gayet iyi gidiyor ayrıca juventus muhtemelen gelecek sezon daha güçlü bir yapılanmaya gidecek. yani milanda kalmasının ona çok fazla başarı getiremeyeceği ortada.

    tercihi neresi olursa olsun ben taraftarımızdaki bu anlamsız kibri anlayamıyorum. milanın 10 numarası bonservisi elindeyse ve galatasarayı tercih ediyorsa bu galatasaray için şanstır. çünkü hakan bizim anadolu takımlarından fenerbahçe ile yarışıp alabileceğimiz seviyede bir futbolcu değil. yani kadromuzda hagi veya sneijder olmadığı için hakan bizim burun kıvırabileceğimiz bir futbolcu değil.

    elbette türkiyede aynı performansı göstermiyor çünkü kulüp ve milli takım çok farklı dünyalar. o nedenle bu eleştirinin benim için anlamı pek yok. kariyer zirvesindeki nuri, selçuk falan milli takımda oynatılmıyordu hatırlarsanız. avrıpanın en önemli 10 numaralarından birini sol kanat oynamaya ikna etmek istedik onlarca maç. bu yüzden hakanın milli takım performansı çok da önemli değil.

    diyelim ki bir mucize oldu ve bu yaz hakan bize katıldı. sadece frikikten en az 7 tane atar 10 tane de attırır. sosa falan bile az buçuk duran top kullanmayı bildiği için o yaşta fark yarattı bizim ligde. mehmet ekici sahada yürümesine rağmen duran top kullansın diye oyunda tutuluyordu. hakan dünyanın en iyi 10 duran top kullanıcısından biridir desem zannediyorum hepimiz hemfikir oluruz. o yüzden bu ligde sadece duran topları bile bize çok ekstra puanlar sağlar.

    hakan bu yaz muhtemelen avrıpanın önemli kulüplerinden birinden dolgun bir sözleşme kapar. umarım avrupa şampiyonasında da iyi bir performans sergiler. galatasarayla yolları ne zaman kesişir, kesişir mi yaşayıp göreceğiz. tek dileğim buraya futbol kariyerini kafasında bitirdikten sonra gelmemesi. futbol oynamayı istediği ve vücudu müsaade ettiği sürece dünya çapında bir futbolcudur.

    ekleme : bu arada hakan konusu üzerinden aklıma geldi. bizim millette kendinden olanı küçük görme var. eğer hakan bu seviyede bir arjantinli veya brezilyalı futbolcu olsaydı ve sene sonu için küçük de olsa böyle bir ihtimal ortaya çıksaydı şimdi herkes gelmesi için dua ederdi. bizden olanın da kıymetini bilmemiz ve hakkını teslim etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın