• 91
    --- alıntı ---

    ferudun niğdelioğlu: " 'biz güntekin onay'dan rahatsızız' diye bir mesaj atılır mı? sen fenerbahçe başkanısın, taraftar baskı kuruyor diye yayıncı kuruluşun patronuna mesaj atmak nedir?"

    --- alıntı ---

    ferudun niğdelioğlu dahil tüm spor basın ve medya mensupları bir gerçeğin farkına varmışlar, bu farkındalık sayesinde de konuşmalarını yeniden formatlamaya başlamışlardır. buna, fenerbahçe fanatiği amigo yazarlar dışında tüm yorumcular dahildir. (ferudun niğdelioğlu’nun, yaptığı radyo programı nedeniyle objektif olma gayretine girdiğinden eminim. aksi halde dinlenme oranı düşecek ve orada da dikiş tutturamayacak.)

    bu format değişikliğinin nedenini spor radyolarını dinleyen, tv ve youtube’da spor programlarını izleyenler bilir. bu ülkenin %42’sinden fazlası galatasaraylıdır ve bunu internet, twitter, face, ins ve youtube kanallarını izleyenlerden ve yapılan yorumlardan kolayca anlayabilirsiniz. zaten iki yıl önce kamuoyu araştırma şirketleri de bunu tespit etmişti. bunu farkeden ferudun niğdelioğlu, uğur karakullukçu dahil onlarca yorumcu söylemlerindeki galatasaray muhalifliğini hafifletmiş ya da objektif yaklaşımlar sergilemeye başlamıştır.

    düşünün, daha dün ali koç’un tv 360’tan kovdurduğu haluk yürekli ve gökhan dinç’in açtığı digital spor gecesi kanalının takipçi sayısı bir haftada 23 bin aboneye çıktı ve bunların tamamı galatasaraylı. daha bunun gibi beş-altı youtube kanalı var ki abone sayıları yüz bine yakın ve yine tamamı galatasaraylı.

    galatasaray taraftarı, tvlerdeki spor programlarının ali koç tarafından reklam silahı ile esir alındığını anladığı için onları artık boykot ediyor ki sonuna kadar haklıdır. yine acun ılıcalı’nın reytinglerinin yerle bir eden galatasaray taraftarı, exxen’i de kadük bırakmıştır.

    galatasaray taraftarı artık eskisi gibi, galatasaray’a saldıranları spordur deyip hoşgörü ile karşılamıyor. çeşitli mecralarda boykot çağrısı ile herkese dersini veriyor. koç grubu da bu dersi almıştır ve almaya devam edecektir. koç grubu ağır zararlara uğramıştır ve göreceksiniz zaman içinde çok daha ağırına uğrayacaktır. hem de reklamlarını ikiye katlamasına rağmen.

    bakın ülker grubunun sesi çıkıyor mu? neden çıkmıyor? çünkü galatasaray taraftarı boykot etmiştir ve ülker iflas etmiştir. ingiltere’deki yatırımları dışında şu anda tüm mal varlıkları bankalara ipoteklidir. bankalar daha az zarar etmek ve kurtarabildiği kadarını kurtarmak için yeni kredi açmıştır. yoksa bankalar şu anda harekete geçsin ülker grubunun elinde tek fabrika ya da şirket kalmaz.

    peki galatasaray taraftarı neden bu güne kadar sessizdi? galatasaray’a olmadık saldırılar yapılırken neden tavır almıyordu? bence bunun nedeni, halkla bütünleşemeyen liseci zihniyetin yönetimde olmasıydı. bugün dursun özbek, duygun yarsuvat başkan olsun galatasaray taraftarı asla bu kadar etkili tavır koymaz. çünkü bu liseci zihniyet, galatasaray’ı babalarının malı gibi görüp, geniş halk kitlelerini galatasaraylı kabul etmiyorlar. süleyman rodop’a ukala bir lisecinin söylediği sözü unutmayalım. hani demişti ya süleyman rodop’a; sen galatasaraylı olamazsın, sen taraftarsın sadece. bunlar sadece galatasaray lisesini bitirenlere galatasaraylı diyorlarmış meğer. bu kafatasçılar türkiye’nin göz bebeği galatasaray lisesini de kirletiyorlar. o lise ki bu ülkeye medeniyeti getiren, futbolu, voleybolu, basketbolu getiren lisedir. tabi kaan kanak gibi binlerce gerçek liseliyi bu kafatasçı birkaç ukala liseci ile bir tutmamaya özen göstermeliyiz.

    bu liseci zihniyete inat, türkiye’nin yarıya yakını galatasaraylıdır hem de en hasından galatasaraylıdır. bu liseci zihniyet, galatasaray’a, rakiplerimizden daha çok zarar vermiştir ve vermeye de devam ediyor. bu nedenle bunlara da asla fırsat verilmemeli.

    konu uzadı ve biraz dağıldı ama söylemek istediğim; galatasaray taraftarları tavırlarını koymaya karar vermiştir ve bunu bütün platformlarda göstermektedir. herkes buna göre yeniden şeklini-şimalini değiştirsin derim. tıpkı yukarıda bazılarını andığım yorumcular gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın