• 4
    müthiş de bir kıskançlık barındıran komplekstir ve ülkemizdeki kanatlı insanlarda görülmektedir. bunların alayı kendi takımlarından bir fatih terim çıkarabilme derdindedir. kimi erol'u sürer öne kimi sergen'i. ancak benim sormak istediğim bir soru var; baba neden?

    neden bir fatih terim çıkarmaya çalışıyorsunuz? ya da fatih terim çıkarmak bu kadar kolay bir şey mi? veyahut bu iş modeli dünya genelinde sürdürülebilir bir şey mi? üstelik fatih terim çıkarmaktan kastınız ne? eski kaptanınızdan teknik direktör yaratmak mı yoksa bir teknik direktörler çok uzun süreli ilişkiye sahip olmak mı?

    bu iki modelin dünya genelinde örneği o kadar az ki. yakın tarihe bakın başarılı olanlar arasında. guardiola - barça, zidane - real madrid, simeone - atletico madrid ve flick - bayern. top seviyede başka örnek var mı bilmiyorum. lampard'ı falan bu listeye almıyorum zira bir dominasyonu yok kendisinin. liglerinde şampiyonluk anlamında başarılı olan takımlar bunlar bu modelle. bunlar ilk model, eski kaptandan teknik direktör çıkarma modeli. diğer model daha da az. alex ferguson ve wenger dışında bu kadar uzun süreli -arada kopmalar olsa bile- ilişkiye sahip bir teknik direktör - kulüp ilişkisine sahip ikili var mı üst seviyede ben bilmiyorum. yok herhalde.

    ayrıca özendiğiniz proje öyle kendiliğinden gelişmedi. bu adam kümede kalmaya çalışan ankaragücü'nü önce ligde 13.'ü yaptı devamında 6. sırada tamamladı. bu sırada kupa'da iki maçta da galatasaray'ı yenerek yarı final yaptı. kısa süreli göztepe kariyerinde müthiş yüksek bir puan ortalaması yakaladı. 9 maça çıktı, 8 galibiyet 1 beraberlik aldı. bu adam piontek'in tedrisatından geçti.

    siz neyin kompleksiyle özeniyorsunuz bu işleyişe anlamış değilim zira "fatih terim çıkarmak" özenilecek bir proje değil. neden değil? çünkü bu denk gelir, üzerinde çalışamazsın. biz bile terim hocam sonrası bir daha böyle bir şeyin içinde bulamayız kendimizi. u21 milli takımıyla iki akdeniz oyununda da finale çıktı birini kazandı. 96'da a milli takımı ilk kez avrupa kupasına götürdü, başaramadı. ama başaramayınca da koltuğa yapışmayıp görevden ayrıldı. sonrası zaten malum. fatih hoca da bize sırf kaptanımız, eski topçumuz diye gelmedi. galatasaray'a hoca olarak gelmeden önce zaten türk futbolunun döneminin en başarılı hocası olarak geldi bize. kuş familyasının bence kendi bünyelerinden fatih terim çıkarma sevdasında gözardı ettikleri en kritik nokta bu. anadolu'da 3-5 maç kazanmış eski topçularından kısa sürede fatih terimler yaratmaya çalışıyorlar ama şenol güneş gibi bir isim bile trabzonspor ile bu kadar özdeşlemediyse erol sergen falan... güldürmeyin adamı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın