• 522
    diğer statlar yenilendikçe büyüsü kalmayan stat. 2001-2011 arası atletizm pisti olmayan tek ve tribünleri sahaya en yakın stat idi. biz dahil burada o atmosferin etkisiyle herkesin bacağı titrerdi. yenmeyi bırak gol atma bile zordu o atmosferde. ama artık statlar yenilendi. her takım bu atmosferin benzerini her hafta yaşar hale geldi ve bu stadın da büyüsü bozuldu.

    en bariz örneği galatasaray'dır bunun.
    arena yapılana kadar burada oynanan 11 lig maçının 10'unun kaybettik. sadece 1 beraberliğimiz vardır ki ilginçtir stadın yapıldığı sezona denk gelmiştir o beraberlik.
    arena'ya geçtikten sonra ise tablo tamamen değişmiştir. arena'ya geçişle beraber 50 bin kişilik atmosferlerin kompetanı haline gelerek saraçoğlun'da 10 maç yapmış ve sadece 4 mağlubiyet almışız. ki bunlardan biri şampiyon olarak çıktığımız maçtır. ihtiyacımız olsa muhtemelen o maçı da kaybetmeyecektik. 2 galibiyet 5 de beraberlik var.

    benzer istatistikler vodafone'a geçtikten sonra beşiktaş, akyazı'ya geçtikten sonra trabzon adına da mevcuttur.

    bunlar hala tarihin en iyi fener'i olarak 2003-2011 arasını gösterirler. ama bu önemli ayrıntıyı atlarlar. şunun farkına varmaları zaman alacak belli ki ama artık söz konusu dönemde olduğu gibi bir fener dominasyonu asla olmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın