resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 2444
    bireysel performansı ve ağır kalması bir yana ama değerlendirirken, liverpool'un içinde bulunduğu durumu da görmezden gelmek olmaz. futbolda stoperlerin performansı, partnerleriyle birlikte değerlendirilir genelde. galatasaray'dan örnek vermek gerekirse; marcao - luyindama ve marcao - donk ikilileri ile oynadığımız zaman, oyuncular bireysel anlamda 8/10 hatta 9/10'luk performanslar veriyor. "ligin en iyi ikilisi" diyoruz. ama donk - luyindama ikilisinde alınan verim 4/10'a kadar düşüyor, uyumsuzluk ve yetersizlikler ortaya çıkıyor. iki oyuncu da ayrı ayrı çöp ilan edilebiliyor.

    liverpool'un 2020-21'de, stoper hattında yaşadığı durum da çok sıkıntılı. takımın ideal stoper ikiilisi van dijk ve joe gomez aynı dönemde sakatlanıp, sezonu kapadılar. takımın cam adamı ve süper yedeği joel matip de bunlara eklendi. tam 3 oyuncu, 3 stoper sezonu kapadı. ozan kabak transfer edildi, yanına orta sahadan fabinho ve henderson devrişilir dendi yine olmadı çünkü onlar da sakatlandı. hatta; liverpool ile ismi anılan, transfer listesinde yer alan bragalı david carmo bile sakatlandı. hiç bir şekilde stoper dayanmıyor adamlara.

    bu tabloda ozan kabak için tek dileğim sağlık olur cidden. 2020-21'i, kazasız belasız ve sağlam bir şekilde tamamlarsa "bu da bir tecrübedir" der yoluna devam eder. sonuçta bir stoper için çok ama çok genç bir oyuncu.

    (bkz: 20 şubat 2021 liverpool everton maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın