• 61
    ekteki haberi yayınlamış gazete: https://www.sozcu.com.tr/...e-yayinladi-6270860/

    haberi yapan kim? irfan yirmibeş.
    irfan yirmibeş kim? sözcü gazetesi fenerbahçe muhabiri.

    tamam, anlıyorum. evet, bu ülkede iktidara zıt gidip sermaye desteği olmadan ayakta kalabilecek basın - yayın kuruluşu yok. yapabilenler zaten elini eteğini çekti alternatif medyada boy gösteriyor ama halen yazılı basın yapmaya çalışıyorsan ya iktidara gideceksin ki gidemezsin ya da tabir-i caizse bir "patron" bulacaksın.

    ama gazeteciliğin en temel ilkesidir "kalemini paraya satan şerefsizdir" ilkesi. gazetecilik kutsal bir meslektir, insanlara doğruyu ulaştırma mesleğidir.

    irfan yirmibeş belki çok iyi bir gazeteci de olabilirdi bu habere kadar. ancak federasyona gönderilen listedeki birisi maça gitti diye "listede yoktu" çığlığı atan bir haber yapmasının (ki yönetimlerden haber almasa eğer böylesine bir haber yapamazdı) gazetecilikle açıklanır tarafı yoktur. bu kalemini sermayeye, paraya alenen satmaktır ve bunun adı gazetecilik değildir.

    birazdan bir tezkip falan yayınlarlar, bir özür metni. sonra 2-3 güzel galatasaray haberi yapar unuttururlar. ama esas sıkıntı burada başlayacak be arkadaşlar.

    unutursanız unutulduğu gün yine fabrika ayarlarına dönüp yine o kalemi satmaya başlayacaklar.

    bakın; a haber iktidar için ne ise, sözcü de muhalefet için odur. fazlası da değil eksiği de değil. ama siz unutturup kendi bakış açınızdan bu gazeteye yakın durmaya devam ederseniz mutlaka dönecekler o fabrika ayarlarına.

    siz bilirsiniz ancak benim için bundan sonra sözcü'nün eşiti bu basında sabah gazetesidir. ikisini de tuvalet kağıdı olarak bile evime sokmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın