• 3
    2020’li yıllara damga vurması beklenen ikili.

    kariyer başlangıçları aynı neymar gibi* hem messi hem ronaldo’dan daha iyi ikisinin de. ancak şu an oynadıkları ligler ve takımlardan ne kadar çabuk ayrılabilirlerse kendileri için o kadar iyi olacaktır. psg ne kadar yıldızlar karması da olsa ya da dortmound almanya’da şampiyon olsa da bu değişmeyecek. çünkü italya, ispanya ve ingiltere uzun süredir yer değiştirirek en iyi futbolcuların oynadığı ligler.

    kişisel olarak birinden biri ilk önce hangi lige transfer olursa diğerinin de o ligdeki rakibine transfer olma ihtimalini yüksek görüyorum. ama bir sene aralıkla olur ama iki. mutlaka rakip olacaklardır.

    gönlüm tekrardan yükselişe geçmeye hazırlanan serie a’dan yana olur ki; bu büyük transfer olayı, italyan futbolunun 88-2010 arasındaki ambargosuna rağmen ardından gelen düşüşü tekrardan en yukarıya çıkaracaktır.

    en yakın ihtimal ise tabii ki barca-real rekabeti olur. mbappe sanki real’e çok aitmiş gibi göründüğü için haalan’dı messi’nin ardından yeni kurtarıcı olarak izleyebiliriz.

    ingilitere’de ise manchaster united artık önümüzdeki senelerde yükselişe geçecektir. bunun için bir haaland sansayonel transferi gerçekleştirebilirler. haaland sanki en çok manu’ya yakışıyor gibi adada. mbappe de eski günlerine dönecek bir chelsea ve ya zaten uzay takımı olan man. city ile anlaşabilir.

    bir futbolsever olarak dileğim kendilerini ayrı liglerde izlemeyelimdir. tüm iyi oyuncular aynı lige ya da aynı takıma toplanmasın tabii ki. ama en iyi iki oyuncu olacaklarsa rakip takımlarda olmaları bu versus’u çok daha ilerilere götürecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın