• 80
    3 gün kalan maçtır. alanya'ya bu sezon 2 kere yenildik, birinde kupadan elendik. kadromuz hazır, iklim ve zemin de güzel olacak gibi görünüyor. bu maçın artık bahanesi kalmadı.

    alanyanın bize karşı kupa maçında üstünlük kurmasının nedeni takımın kafa olarak maçta olmamasıydı. kendini yere bırakan donk, bire birde rakibin eksilttiği marcao derken kendimizi bir anda 2 farkla geride bulmuştuk.

    efecanın olduğu bizim sol kanadımızdan atak yapmamız zor görünüyor. bence maçın kilidi bizim sağ yani rakibin sol kanadında olacaktır. luyindama, yedlin gedson ve muhtemelen kerem ile sağ tarafımız şekillenir diye tahmin ediyorum. kim oynarsa oynasın ortayı ve sağı kontrolde tutmamız lazım.

    defansif olarak alanya bizi mutlaka zorlayacaktır. top salihe geldiği anda baskıyı kurmak zorundayız. alanya taylanı etkisiz kılarak bizi çözmüştü. biz de defansı orta sahada yapmak durumundayız. salihi kitlememiz halinde birçok atağı başlamadan bitireceğiz. alanya mutlaka ciddi pozisyon bulacaktır. bu durumda da muslereya güvenmekten başka çaremiz yok.

    alanya defansı özgüvenli ve hızlı paslarla ileri çıkıyor. mostafa, onyekuru, kerem, gedson, emre gibi oyuncularla ilerde yüksek tempo yapmamız halinde alanya savunması mutlaka hata yapacaktır. o yüzden ben bu maça sol içte arda değil emre ile başlamak gerekli diye düşünüyorum. ilk 15 dakika alanya savunmasını uzun oynamaya zorlarsak kendi oyunlarını oynayamazlar. luyindamanın oynaması halinde babacara rahatlıkla hava üstünlüğü kuracağını düşünüyorum.

    bazı yazar dostlarımız fenerbahce gibi alanyayı geride kabul edip hücum etmemiz gerektiğini düşünmüş. ben bu fikre karşıyım. çağdaş hoca geriye yaslanmamız halinde maçı beraberliğe kitlemenin planını yapmıştır. ilk 15 dakika yüksek pres yaparak alanyaya kendi oyununu oynatmamalıyız. ben maçın anahtarının kontra ataklarda değil önde baskıyla kazanılacak toplarda olduğuna inanıyorum.

    eğer hızlı bir başlangıç yapıp erken bir skor üretirsek alanya oyununu değiştirmek ve risk almak zorunda kalacaktır. bundan sonra musleraya güvenip kontra deneyebiliriz. erken gol bulamazsak da savunma disiplininden kopmayıp rakip yarı sahaya hızlı geçmeliyiz. eğer topu rakip yarı sahada tutarak oynarsak alanya çok iyi kontralar yakalayacaktır. ben bunun doğru oyun olacağını düşünmesem de dönüşlerde luyindama ve yedline güveniyorum.

    sonuç olarak önde basmamız, rakibi bozmaya oynamamız yani nefes aldırmamamız gereken bir maç. önceki maçlar nedeniyle alanya özgüvenli olacaktır. israrla hataya zorlayarak bu özgüvenli kırmamız gerek.

    her ne olursa olsun disiplinli oynayıp 3 puanı almamız gereken maçtır. ligde rakiplere en negatif etki yapacak galibiyetlerden biri alanya deplasmanı. ayrıca takıma özgüven ve şampiyonluk hissini iyiden iyiye verecektir. vurduğumuz gol olsun.

    edit: yazım hataları
App Store'dan indirin Google Play'den alın