• 44
    2020-2021 sezonunda alanyaspor'la oynayacağımız 3. maç olacak. biri lig biri kupa olmak üzere 2 maçı da kaybettik. yazılanların ve söylenenlerin aksine 2 maçı da kaybetmemize rağmen oyunu kaybettiğimizi düşünmüyorum.

    19 ekim 2020 galatasaray aytemiz alanyaspor maçında ilk yarı maç ortadaydı. hatta golü de bulduk fakat fatih öztürk saçma sapan bir serbest vuruş golü yedi. o golü dünyada fatih'ten başka kimse yemezdi. ikinci yarıyı 10 kişi oynamamıza rağmen oyunu hiç bir zaman alanyaspor kontrolüne vermedik. daha net pozisyonlar yakalayan hatta haksız şekilde golü sayılmayan da bizdik. kural aslında çok açık. hücum oyuncusu topa istemeden ve kendisine avantaj sağlamayan şekilde elle müdahale ederse ve bu ihlalden sonra top rakibe geçerse ihlal geçersiz sayılır. pozisyonda top babel'in koltuk altındanda doğru koluna çarpıyor. çok yakın mesafe ve topla alakasız ellerini açıyor yani avantaj sağlama ya da bilerek oynama yok. daha sonra alanyasporlu oyuncular topla oynadığı için de ihlal ortadan kalkıyor. yani 10 kişi kaldıktan sonra attığımız gol iptal oluyor. ayrıca yediğimiz ikinci golde de davidson topa vurduktan rakip oyuncu aktif alanda. niye var incelemesi yapılmadı bilmiyorum. gole buradan bakabiliriz.

    https://tr.beinsports.com/...aspor/davidson-24802

    halbuki 12 şubat 2020 galatasaray alanyaspor maçında yani geçen sene türkiye kupasından elendiğimiz maçta, maç 1-1 iken seri'nin gol olan şutu ceza sahasında yatan adem büyük ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal olmuştu. eğer orada adem aktif durumdaysa, burada da rakip oyuncunun da ofsayt olup olmadığı kontrol edilmeliydi.

    bu sene kaybettiğimiz 2. maç olan 10 şubat 2021 galatasaray aytemiz alanyaspor maçında ise 3 topumuz direkten döndü ve rakip 2-3 defa çizgiden top çıkarttı. rakibimize de çok ucuz penaltı kararı çıktı. biz o penaltıyla kazansaydık önce koç ve güdümündeki tetikçiler daha sonra da dış işleri bakanı üzerimize çökerdi. :)

    yani iddia edildiği gibi iki maçı da oyun olarak kaybetmedik. fatih terim taktik olarak yenilmedi çağdaş hoca'ya. şartlar hep çağdaş hoca'nın istediği gibi gelişti.

    umarım bu sefer hem oyun hem de skor olarak galip geleceğimiz maç olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın