• 40
    haksız, ikiyüzlü, cinsiyetçi, ahlakçı, despotik bir uygulamaya maruz kalmış sunucudur.

    kendisinin spikerlik yeteneği, dünya görüşü, kimlerle arasının iyi ya da kötü olduğu, bulunduğu pozisyona nasıl geldiği bu yaşanan meselenin parçası değildir.

    kendisi bu konulardaki problemlerden dolayı değil*, mesleğini hiç ilgilendirmeyen kendi yaşam alanındaki bir konu ile ilgili olarak işten çıkarılmıştır.*

    mesleki sebeplerden dolayı işten çıkarılması gerekiyorsa da* bu sebeplerden* hariç böyle bir sosyal medya paylaşımının bahane yapılması oldukça çirkindir.

    ayrıca; pek dikkat çekilmiyor ancak, konunun bu noktaya getirilmesinde muhtemelen masasındaki şarap bardakları da etkili olmuştur. muhtemelen arka tarfta işleyen diyaloglarda bunun da* konuşması ya da iması olmuştur. liyakatsizlik ve yaranma çabası ele geçen böyle fırsatları kaçırmaz.

    diğer bir konu; bu şekilde işten çıkarıldığında kişinin tazminat alması da zorlaşacaktır*. bu durumun diğer kadın çalışanlar üzerindeki baskıcı etkisini tahmin etmek zor değildir.

    -------edit-------
    şu anda işten çıkartmalar yoğun olarak var. insanlar tazminatsız ve ödeneksiz şekilde rahatlıkla işten çıkartılıyorlar. sadece tazminatlı işten çıkartmalar yasak. kod 29 bahanesi şu anda bütün emekçilere türlü bahaneyle rahatlıkla uygulanabiliyor.

    olan biteni anlamak açısından kod 29 ile ilgili bir yazıyı buraya bırakıyorum. kısa bir yazı, lütfen okumaya vakit ayırınız:

    https://www.evrensel.net/...yetsiz-silahi-kod-29

    (ayrıca yazıda konunun kadınlar için daha da çetrefilli olan kısmına da değinilmiş.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın