resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 3242
    her şeyin parayla satın alınabileceği bir dünyanın insanı. hayatı boyunca en ufak bir konuda dahil adil bir yarışma ortamına girmemiş, muhtemelen ömrünün kulüp başkanlığı öncesindeki hiçbir evresinde aleyhinde bir konuşmaya/düşünceye maruz kalmamıştır. bu savunmasız ve kondüsyonsuz hali de fenerbahçe başkanlığı sırasında kendini fazlasıyla belli etmektedir.

    başkanlığının ilk yılı olan 2018-2019 sezonunda "parası neyse en veririm" kafasıyla sırf cv'ye bakıp işe aldığı damien comolli'den hayatının kazığını yedi, kümede kalmayı bitime 2 hafta kala garantileyebilen kadroya dünyanın parasını* harcadı. 2019-2020 sezonuna girerken kendi bildiğini okuyup fenerbahçe'yi şampiyon yapabilen son teknik direktör olan ersun yanal'ı takımın başına getirdi. sürekli pompalanan k a ç a ç a k muhabbeti 23. haftada oynanan 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçında bir tarafında patladı. o kadar ki sırf derbiden sonra hoca kovmamak için bir hafta daha bekledi. 2020 yazında ise artık işini şansa bırakmamak için medyasından federasyonuna, devlet erkanına kadar her yeri bağladı. her cephede ayrı ittifaklar(!) kurdu. transfer limitlerini paramparça edip 16 küsur transfer yaptı. 3 maçta mağlubiyet serileri hakem marifetiyle kesildi. tüm bu alavere dalavereye rağmen 42 haftalık ligin 24. haftası geçilirken becere becere ligin tepesinde galatasaray ve beşiktaş ile puan puana kalabildi. hem galatasaray hem beşiktaş'ın artan formu da göz önüne alınırsa sezon sonu şampiyonluğa ulaşabilmek için yine çok fazla şeye ihtiyacı var...

    tüm bu tercihleri ve çuvallamalarının altında yatan temel sebep çocukluğundan beri korunaklı bir ortamda yaşaması yatıyor. hayatında ilk defa muhtemelen karşıt görüşlerle, eleştirilerle ve başarısızlıkla karşılaşıyor. buna fenerbahçe yüzsüzlüğü de eklenince efendi görünüp sürekli sağa sola sataşması/hedef şaşırtmaya çalışmasına şaşırmamak lazım.

    fenerbahçe başkanı olduğu tarihten günümüze kadar geçen 2 buçuk küsur yılda kişisel servetinde 150 milyon euro azalma olduğu söyleniyor. bunun ne kadarı kur farkından kaynaklanıyor, ne kadarı işleriyle ilgili ne kadarı doğrudan başkanlık harcamaları bilmek mümkün değil tabi. ancak 3 senede bu kadar para kaybetmiş bir adamın ali koç başkan olacak güneş doğacak tezahüratı, vedat muriqi, mert hakan yandaş, irfan can kahveci ve mesut özil çalımları hariç bir şey elde edememesi büyük bir iş bilmezlik.

    bizim içinse şans tabi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın