• 148
    fenerbahçe'nin, ona yıllar sonra bir şans daha veren bir taraftarını hayata küstüren ziraat türkiye kupası çeyrek final maçı. olaylar sanki bir galatasaraylı senaryoyu yazmış gibi yaşanıyor fakat senaryoyu yazan tamamen fenerbahçe loserlığı... fenerbahçeli sevgilimin, tuncaylı yıllardan sonra izlediği üçüncü* fenerbahçe maçı. bundan sonra futbola dair hayatında bir dakika bile harcamayacağına yemin etmesine sebep olan maç.

    küçüklüğünde erkek çocuğu olmayan kayınbabişin, sarı-laci yüzde yüz kanarya modunda yetiştirdiği evladı, fen lisesi ve sonrasında girdiği entel ortamlar sonucunda futboldan epey uzaklaşıyor. hatta flört dönemimizde benim futbola olan ilgimden ötürü bana sık sık düz adam diyor. babasıyla olan tanışma sürecimde futbolun önemli yer tutması ile yavaş yavaş ben de öğreniyorum zamanında yüzde yüz cikcik bir çocukluk yaşadığını. babası kızıyla yeni bir diyalog kanalı açıldığı için ekstra seviniyor. buna sebep olduğum için beni de seviyor.

    23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı ile ilk maçımızı izledik. maçı izleyecek olmasının tek sebebi, gs kazanamayınca benle nasıl dalga geçeceğinin provasını hafta boyunca yapmış olmasıydı. öyle ki, zaman zaman kayınbabişten gelen ilginç sufleler ile ahm*t ercanlar modunda yüz yıl düşünsem bulamayacağım argümanlarla karşıma geliyordu futbolu takip etmeyen biri olarak. sonrası, onyekuru'dan koşu var ve ağlayarak kayınbabişe telefon.

    sonrasında futbol society'sinden son derece iğrenen hanımın bu konularla pek bir işi olmadı. arada "sen bana bunları bunları dedin fakat babam öyle olmadığını hep anlattı, senin fatih hocan da bunları bunları yapmış." gibi sıradan atışmalar ile devam ettik. taylan antalyalı'ya çok fena aşık olmam dışında futbolla bir sorunu yoktu. eski sevgilim gomis'e olan sevgimi kaldıramıyordu fakat zonguldaklı entel feridun'un, taylanımız ile çok sıkıntısı olmadı. bu sefer aşık olduğum topçumuzun kaba etini telefon arka planım yapmamam bunu kolaylaştırmış olabilir.

    ta ki... zonguldak'ın gururu, devrekli bütün genç çocukların kahramanı, kıvırcıkların gururu mesut oezil fenerbahçe'ye gelene dek. yıllardır zonguldak'ın türkiye'deki ilk tenis kortuna sahip oluşunu 9043284092 kez dinlemem artık yerini mesut oezil# 67'ye bıraktı. tüm bu transfer sürecinde zonguldak'taki arkadaşlarının mesut'un yaptırdığı spor salonları sayesinde spor yaptığı vs. bir sürü hikaye dinledim. insta'da denk geldiği bir sürü mesut oezil# 67 story'lerine "ha ok" dedim. antu'dan daha çok mesut oezil gördüm. antulu mesut oezil fanından daha tehlikelisi mesut'un şu an o seviyede olduğunu bilmeyen, futbol takip etmeyen lokal milliyetçiydi. arsenalli taraftar forumlarında mesut'un gidişi üzerine yorumları açıyorum, sonrasında ağlayarak kayınbabişe telefon. yardım talebi. kayınbabişten gelen sufleye göre ilk maçında oezil# 67 mükemmel oynamış ve 2 şubat 2021 hatayspor fenerbahçe maçında ikinci golü hazırlamış.

    neyse, mesut oezil hala dünya markası, uygur türkleri desteğinden ötürü tüm dünya ona komplo kurdu. mobbing yedi. hala zonguldak'ın gururu. ben de bu irrasyonelliğe artık gerektiği seviyede cevap veriyorum. "mesut payitaht izliyor, taylan antalyalı nutuk okuyor." falan diyorum artık sadece. derbiyi izleyelim bakalım ne olacak dedik.

    daha çok uzatmayacağım, 6 şubat 2021 fenerbahçe galatasaray maçı ve sonrasında ağlayarak kayınbabişe telefon. kayınbabişin hakem vs diye telefonda ağlaması üzerine mükemmel analitik zekasıyla o meşhur kamera açısının yanıltıcılığına bile ikna etti babasını. mesut sahada yürüyemiyor diyerek kapadı telefonu. mesut'un topu çok geriden alması, mert hakan'ın berbat bir futbolcu olduğunu anlaması gibi çoğu fenerbahçe taraftarını cebinden çıkaracak analizler de yaptı. tek sıkıntı, serdar her topa bam güm vuruyor diye serdar'ı çok iyi bir futbolcu sanması. onu da tuğçe aziz'den ötürü tanıyormuş zaten. instagram dünyası işte. taylan'a da epey kıl oldu. dediğim kadar varmış. her yerden çıkıyormuş buna fatih terim'in bir şey demesi gerekmiş. her mevkide oynayamazmış gibi efsane bir yorum ile derbi defterini kapadık.

    benim bile haberim yokken bu akşam 9 şubat 2021 fenerbahçe başakşehir maçı izleyelim demesiyle şaşırdım, kayınbabişten duymuş. ilk yarı mesut olmayınca pek takip etmedi. maç inanılmaz sıkıcı olduğundan altıncı dakikadan itibaren kedi videoları izlemeye başladı. devre arası youtube'da "mesut oezil skills" açarak dehşet gaz verdim. sevgililer gününde mesut oezil 67 forması almam için baskı bile yedim. ilk 45 dakika cidden o kadar berbattı ki devre arası açtığım mesut videosunu gördükten sonra "bu futbolsa biz az evvel ne izledik?" moduna girdi. arkama yaslandım ve en kalp kırıcı kozumu oynadım. "işte mesut sayesinde arsenal, real madrid böyle oynadı zamanında. ikinci yarı da bu videolardaki gibi olacak." dehşet yüksek ikinci yarıya başladık. sonrasında ağlayarak kayınbabişe telefon. ciddi bir iç sıkıntısı ve kederleniş.

    fenerbahçe büyüklüğü öyle bir büyüklük ki futbolla ilgisi olmayan birini memleketlisinin transferi ile futbola döndürüp bir hafta içinde iki maç ile hayata küstürdü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın