• 6153
    lise son sınıfa kadar hiç ya da doğru düzgün resim dersi görmediğine inanmama sebep olan yönetici ve taraftara sahip spor kulübüdür.

    eğitim bu yüzden önemli. bu konuda eğitilmedikleri için böyle abuk subuk işlere giriyorlar.

    eğer yönetimleri bunu bilerek yapıyorsa kendi taraftarını uyutmak için yapıyordur. onlara inanan taraftarlarına acırım.

    https://twitter.com/...843820734054403?s=20

    burada yaptıkları paylaşımda 3 ofsayt çizgisi anı var. bu 3 görüntüyü çözümlemek için geniş açılı lense sahip bir cep telefonuna sahip olmaları yeterlidir aslında.

    oldukları odanın bir köşesinin tam ortasında durup cep telefonlarında geniş açı kamerayı açıp odaya bir göz atsınlar.
    - soldaki duvarı ofsayt çizgisi olarak kabul ederlerse o duvarda asılı kendilerine en yakın olan nesnenin ofsayt olacağını göreceklerdir.(hücum eden takım sola atak yapıyor)
    - sağdaki duvarı ofsayt çizgisi olarak görürlerse eğer bu sefer de en uzakta olan ofsaytmış gibi görünecektir.(hücum eden takım sola atak yapıyor)

    oysa ki hepsi aynı hizadadır.

    çok da detaylı anlatmaya gerek yok perspektifi. cep telefonlarıyla baksalar uygulamalı kanıt olarak bilgiye doyacaklar.

    ekleme: ayrıca onyekuru'nun gaziantep fk'ya attığı gol pozisyonundaki gösterilen açıda rakibin ayağı gözükmüyor. kendileri gerçekleri çarpıtarak iş yapmakta asıl.

    daha var yokken ortalığı ayağa kaldırdıkları 21 nisan 2018 alanyaspor galatasaray maçı'ndaki şu pozisyonu hatırladım şimdi. https://icdn.ensonhaber.com/...sayti-bozuyor_02.jpg

    görselde piero ile ofsayt çizgisi çizip sadece ayaklara bakmışlar ve ofsayt değil demişlerdi. ama alanyaspor'lu oyuncunun eğimini hesaba katsalardı ofsayt olduğunu görebilirlerdi. var yokken bu kadar ince ofsaytı niye çalıyorsun diye itiraz etseler anlardım da kesin ofsayt değil demeleri kötü niyetti. hele ki ellerinde santra kamerasından, çok daha net bir açılı görüntü olmasına rağmen inatla o açıdan hesaplamalar yapmaları kötü niyetlerini daha net belli etmişti. şimdi bu pozisyon olsa var çizgisi ofsayt gösterir bu açıdan da.

    lafın kısası; insan kötü niyetli olunca, çizgiyi bilgisayar da çizse mızıkçılık yapma derdine düşecek kötü niyetliler hep çıkıyor maalesef. var yokken perspektif bilgisi olmadan fikir yürütüp bir de kesinlik bildirerek ofsayt değil dediler. şimdilerde ise var çizgiyle kesinlik belirtiyor yine işlerine gelmediği için kesin kararı sorguluyorlar bu sefer.

    ülkemizde hakemlere futbol, tv'deki yorumculara ise güzel bir perspektif dersi verilmeli. bu ders öyle bir verilmeli ki öğreten öğrenene aptala öğretir gibi öğretmelidir. herkes perspektifin kurallarını bilirse kimse de bu kötü niyetlilerin gazına gelmez. onlara kanmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın