• 46
    bu durum farklı başlıklar altında defalarca dile getirilmiştir ama bu nedir allah aşkına:

    www.tff.org

    yıl olmuş 2021, bu nasıl bir websitesi. milyon dolarları döndüren federasyon birkaç bin lirasına kıyamıyor sanırım. yahu! futbolsever yazılımcılara, web-developerlara, designerlara gitseler; utanç duyacak bu insanlar hayrına bir şeyler yaparlar yemin ediyorum.

    #susamam adlı parçanın tahribad-ı isyan "vers"ünde "yönetenler çağdışı dinozorlar" diye bir söz geçer. her yerden örnek verirsin bu duruma ama bu web sitesi resmen kör göze parmak sokuyor.

    hayır! daha başka yerlere de gidebilir bu konu ama daha başlangıçtan çıkamıyoruz ki! tff'nin bir markası, bir ürünü olarak görülebilecek, milyonluk (!) değeri olduğu rivayet edilen süper lig'in resmi bir web sitesi yok. bu nasıl markalaşma? sonra z kuşağı vesaire...

    örnek teşkil etmesi açısından:
    ingiltere futbol federasyonu resmi web sitesi: https://www.thefa.com/
    ingiltere 1. futbol ligi, namı diğer premier league resmi web sitesi: https://www.premierleague.com/
    not: ingiltere'de lig ve federasyon farklı kurumlar olarak işlevlerini sürdürürler. bu bakımdan tam uyan örnek olmayabilir gerçi. pekala vereceğim diğer örnekler için de aynı şeyler geçerli.

    mesela:
    italya futbol federasyonu resmi web sitesi: http://www.figc.it/
    serie a resmi web sitesi: http://www.legaseriea.it/it
    not: ingiltere'deki olayın aynısı geçerli.

    ya da:
    almanya futbol federasyonu resmi web sitesi: https://www.dfb.de/index/
    bundesliga resmi web sitesi: https://www.bundesliga.de (www.bundesliga.com)

    olmadı mı, aha da:
    belçika futbol federasyonu resmi web sitesi: https://www.rbfa.be/en
    jupiter pro league resmi web sitesi: https://www.proleague.be/nl/jpl

    bu çok pik bir örnek ama bu vizyonla bir adım ileri nah gidersiniz, çok affedersiniz. daha çağı en ufak örnekte yakalayamadan, futbolda bir yerlere gelmeye çalışacağız. bu çağ dışı yöneticilerin, bu dinozor yöneticilerin seçtiği/atadığı kişilerin gençlerimizi çağa uygun olarak yönlendirmesini, eğitmesini bekleyeceğiz.

    oldu canım!

    evet! bu kadar göndem varken içime bu dert oldu. gündem z kuşağı vesaire ya, oradan yakalayayım dedim. her şey artık göze batıyor zahir.

    hadi eyvallah.

    edit: gerçi bizim (galatasaray'ın) resmi sitesinin de altta kalır yanı yok. daha doğrusu arada kalmış, moderni yakalayamamış diyelim. üzüntü verici.
App Store'dan indirin Google Play'den alın