• 37
    santimlik/milimlik ofsaytların belirlenmesine de sebep olan çizgidir.

    eğer topa dokunulan zaman yanlış ayarlanmazsa ve oyuncuların vücut parçaları saçma sapan seçilmezse bu kararların tartışılması çok mantıksız olur.

    bu milimlik/santimlik karar durumunun çok sinir bozucu ve futbolun ruhuna aykırı olduğuna inanıyorum. bence bu çizgiler için kale çizgisi teknolojisine benzer bir durumu ofsayt çizgilerine uyarlayabilirler.

    şöyle ki;
    - savunma oyuncusunun kaleye yakın vücut parçasının bitiminden* sarı bir çizgi çizilir.
    - bu sarı çizginin kalınlığı 5-10 santimetre aralığında olur(uzmanlar belirlesin. bence 5 cm ideal ama var için çizgi çok ince görünebilir bu durumda).
    - hücum oyuncusundan da kaleye en yakın vücut parçasından(gol atabileceği) aynı kalınlıkta benzer şekilde bir çizgi çizilir.
    - hücum oyuncusunun çizgisinin kalınlığı savunma oyuncusunun çizgisiyle üst üste(azıcık bile olsa) geliyorsa hücumcunun çizgisi yeşil yansın ve ofsayt değil kararı çıksın.
    - hücum oyuncusunun çizgisi kaleye savunmacının çizgisinden daha yakınsa ve 2 çizgi üst üste hiçbir şekilde gelmiyorsa hücumcunun çizgisi kırmızı yansın ve ofsayt kararı çıksın.

    bu yeşil ve kırmızı rengin gözükmesi var'daki görevliyi de karar vermede rahatlatır. trafik ışıkları gibi: kırmızı'da dur yeşil'de geç.

    kaleciler bile artık penaltıda rakip oyuncu topa vurana kadar bir ayağını çizgide tutmak zorunda. bunu gol ihtimali artsın futbol güzelleşsin diye yapıyorlar madem bu ofsaytlarda da gole yönelik bir tercih belirlensin. milimlik/santimlik kararlarla goller iptal edilmesin. bunu doğru şekilde herkese eşit yapabilmek için de bu bahsettiğim çizgili yönteme geçilmeli bence.

    nasıl ki gol çizgisi teknolojisinde ve diğer taç/korner kararlarında topun çizgiyi tamamen geçmesi gerekiyor, bu da buna benzer şekilde ayarlanabilir görüşündeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın