• 13
    bu opsiyonun mostafa mohamed ahmed'de kafa karıştırmasının sebebi aslında zamalek kulübünün arapça açıklamasının çevirisidir.
    http://el-zamalek.com/الزمالك-يوافق-على-إعارة-مصطفى-محمد-لجا/
    çeviriyi ingilizce ve fransizca yapınca sanki zamalek onaylarsa olurmuş gibi anlıyorsunuz ama böyle anlarsanız da cümle devrik oluyor.

    "the contract includes zamalek club obtaining $ 2 million to be paid in cash, and in the event that the club wants to buy the player’s card permanently and the zamalek club agrees to that, the turkish club pays $ 4 million in cash, provided that this item is activated no later than december 31, 2021".
    bana göre, burada "if zamalek club agrees," denemediği için zaten o anlam yok da üstüne üstlük sonrasında direkt şartları yazdığı için burada denilen "zamalek bu şartlarda anlaşmıştır" demek, o şartlar da 12 aralık 2021'e kadar 4m dolar cash ödeme.
    fransızca çevirisi de aşağıda;
    "le contrat prévoit que le club zamalek obtiendrait 2 millions de dollars a payer en especes, et dans le cas ou le club souhaite acheter la carte du joueur de manière permanente et que le club zamalek l'accepte, le club turc paie 4 millions de dollars en especes, a condition que cela l'élément est activé au plus tard le 31 decembre 2021"

    burada da aynı şekilde düşünürsek son cümle devrik oluyor.
    ki herşeyi kenara bırakırsak dünyada opsiyonun satan kulübe bırakıldığı bir anlaşma olmuş mu ki biz yapalım? buna da fatih hoca ok desin.
    o yüzden sakin olun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın