• 14217
    (bkz: #3097108) ilgili aciklamayi yapmis sozlugumuz. oh be diyorum.

    22 kasım 2020 11:48 ~ 29 ocak 2021 21:48 tarihinde depolanmış entry'm asagida mevcut. yazdim yazdim, editledim editledim gondermedim. ola ki aykiri bir durus sergilerim diye. benimle ayni temel dusuncede olmalari da guzel. benim de birkac nacizane onerim var. umarim dikkate alinir. ilgili entry suya sabuna dokunmadan aynen asagidadir.

    galatasaray basta olmak uzere, futbol ve diger sporlara yonelik tonla bilgi barindiran ancak son donemde cokca kalitesiz yorum ve asma-gomme agirlikli yazarlarin turedigi canimiz sozlugumuz.

    acilen kalite denetim ekibi tarzi bir olusumu devreye sokmasi sart olan sozlugumuz. herkesin hemfikir olabileceği kabul edebilecegi, kalemi guclu, futbol bilgisi kuvvetli, sozluk kurallarina hakim bir ombudsmanlik tarzi bir olusumu devreye sokmalidir sahsi kanaatimce.

    şoyle ki, bu ekip toplanacak yazarlari tek tek oturup degerlendirecek sonucta burasi sozluk, cogunlukla bilgi barindirmayan entry giren, goy goy yapan, adam asmaca oynayan yazarlara atiyorum 1 ay 3 ay gibi uzaklastirma vermeye yetkili olacak. kararlar oy birligiyle alinacak. 5 kisi varsa ekipte 5 kisi de ceza verilmesine kanaat getirince ceza yururluge girecek.

    bakiyorum, oğulcan çağlayan oyuna giriyor 8-10 dakika oynuyor, entry formata uygun ama kalitesiz. yerin dibinde. kisa surelik performansta adamin yillarca futbola verdigi emegi cope atmis. ya da 29 ocak 2021 gaziantep fk galatasaray maçında halil ibrahim dervişoğlu icin keza. gecenlerde yine ayni durumla karsilastim hangi futbolcu oldugunu hatirlamiyorum. yahu biz ki turkiyenin en buyuk spor sozluguyuz diyoruz, taraftar kalitesi anlaminda digerlerinden bilgi birikim ve kalite olarak fersah fersah ondeyiz diyoruz, boyle çiğ, mesnetsiz, gizli nefret barindiran entryleri gorunce de delleniyorum. engellesen bir turlu engellemesen gözünün önüne düşüp duruyor. yani benimki nacizane bir tavsiye ama gercekten su antu kafasindan bir farki yok bazi yazarlarin. evet, formata uygun, evet kurallara uygun, dilbilgisine uygun ama galatasaray sozluge zerre uygun degil. bu da burada dursun da tarafimiz belli olsun. benim gozumde her futbolcu, sahada meslegine ihanet eder derecede futbol disi hareketler yapmiyorsa, degerlidir. o adamlar gecesini gunduzune katiyor. vucudunu ortaya koyuyor. bedenen is yapiyor. evet aldiklari paralar cok yuksek, bircogumuzun hayatinda bir arada goremeyecegi paralar ancak bedenen is yapan herkes bu sekilde degerlidir. simdi madenciler ve insaatcilari ornek gosterecekler olabilir, onlari da yakinen biliyorum. onlar da cok degerli benim gozumde. keske onlar da futbolcular kadar para kazanabilse. ama dunya duzeni buna izin vermiyor.

    neyse ki, sozluk yonetimiyle ayni duzlemde dusundugumu gordum. amacim tamamen kalitenin artmasi. baska da bir cabam yok. ben de çizginin disina cikarsam, ki ciktim zamaninda 1 entry'de aninda cezam kesildi. iyi de oldu. fevri oldugum anlarda sozlugun yakinlarindan bile gecmiyorum.

    bilmiyorum nasildir ama benim gozumde bu sozlukte yazar olan herkesin bilgi birikimi, tecrubesi, yasi kac olursa olsun olgunlugu ust duzeyde. en azindan futbol ve spor disinda baska kaliteli ugraslari da olan insanlar. malum burasi sozluk. bilgi barindirmayan entryler gozumde zerre kiymetli degil. off verip geciyorum. ha bilgiye dayali yorumlar da aksi yonde asiri derecede kiymetli. gozunuzu seveyim, su ortamin kalitesini cok cok daha yukarilara tasiyalim ki galatasaray adi gecen bu sozlugu herkes parmakla gostersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın