• 21
    mükemmel bir tütün mamülüdür. sigara gibi değildir. sigara içip puro içemeyen insanlar gördüğüm gibi sigaradan nefret edip puroyu çok sevenler de vardır. puro içine çekilerek içilmez, sigara ile temel farkı budur. dumanı ağzında tutar, hatta dilinle bir ağzında gezdirir sonra bırakırsın. dakikada iki nefes çekmek idealdir puro için. puro tütünün alt orta üst bölümleri ayrı ayrı kullanılarak sarılır. puro dediğiniz şey saf tütündür, başka bir şey yoktur içerisinde ki zaten adı da buradan(saf-pure) gelir.

    türkiye'de puro üzerine yazılmış iki kitap vardır. biri deniz gürsoy'un yazdığı purp: mavi dumandaki lezzet, diğeri ise vedat özdan'ın yazdığı puro hakkında her şey kitabıdır. ikincinin baskısı yok bu nedenle bir sahafta denk gelirseniz en az 300 tl isterler. ilk kitap bence mevcut, ikinci kitap ise pdf olarak mevcut.

    benim de çok sevdiğim bir üründür puro. ne yazık ki ülkemizde iyi puroya ulaşmak hem pahalı hem de zor. genelde nemi falan kalmamış oluyor. bir de cigarillo var ki ülkemizde puro diye içilir ama puro değildir. puro çok özel, çok klas bir zevktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın