• 232
    süper lig 2020-2021 sezonu 24.hafta karşılaşması.

    bir yanım fark atacağımızı söylerken diğer yanım silik bir oyunla mağlup olacağımızı söylüyor. ortası yok. terim beşiktaş maçında hepimizi hayal kırıklığına uğratmıştı. sergen'in haldır huldur oynayan beşiktaş'ından korkmuş, takım halinde tedirgin bir taktikle çıkmıştık. bu maçta da aynısı olursa fener'in ekmeğine yağ süreriz.

    hurra saldıralım demiyorum tabi ki ama özellikle ofansif oyuncularla rakibin savunmadan gelecek hücum katkılarını ciddi oranda azaltabiliriz. mohamed ve onyekuru zaten geride kurulan fener savunmasını biraz daha geriye itecektir. kılınç'ın caner'e çok bir endişe vereceğini sanmıyorum. ama yerine kim oynarsa oynasın durum değişmeyecektir. hele babel oynarsa zaten geçmiş olsun. etebo ile başlarsak başakşehir maçında olduğu gibi ilk yarıyı çöpe atarız. belhanda-arda merkezi iyidir. mental olarak da teknik olarak da çok faydasını görürüz.

    almamız gereken 2 tedbir var, biri bireysel diğeri kurgusal. bireysel olan yeni aldıkları kanat oyuncusu. saracchi'nin birebir kalmaması gerek. marcao ve sol içte oynayacak oyuncunun saracchi'yi mutlaka desteklemeli. kurgusal olan ise, fener'in ilk maçta özellikle merkezden kurduğu ozan'ın başrolde olduğu önde baskı olayı. gustavo olsa da olmasa da ozan'ın aynı görevi üstleneceğini düşünüyorum. burada donk'un varlığı ilk maça göre artımız. ama bence yeterli olmayacak. özellikle taylan'ın önündeki ikilinin daha garanti ve yüksek pas isabetiyle oynaması lazım.

    nerede baksam fener'in yan top zafiyetinden bahsediliyor. buna pek dikkat etmemiştim. ama bu tespitin aslı var ise ceza sahasına fazla yaklaşmadan yapılacak ortalarla mohamed'i beslemeliyiz. galatasaray çok orta yapan bir takım değil. ama mohamed'in varlığı bu durumu değiştirebilir. ayrıca onyekuru'nun savunma arkasına kaçırılması fikri zaten sabit. her 2 plandan da gol veya goller çıkarabiliriz.

    ne olursa olsun kaybetmemek çok önemli. farkın 6'ya çıkması işimizi çok zora sokar. beraberlik önemli derken beraberliğe razı olalım demiyorum tabi. ancak karagümrük maçı gibi bir şuursuzluğa da gerek yok. bu maçla ilgili çok umutlu değilim nedense. ama geçen sene bundan daha ümitsizdim.

    başarılar takım. allah yardımcımız olsun....
App Store'dan indirin Google Play'den alın