• 204
    merhaba. 1894'teki ilk otomobil yarışı, otomotiv endüstrisi ve ingiltere'nin motorsporları merkezine dönüşmesini konu aldığım bir blog post yayınladım.

    wembley'deki 2013 şampiyonlar ligi finali için borussia dortmund'un londra'ya gönderdiği bilboard'larda verdiği "siz icat ettiniz, ama futbol artık bizim" mesajlarına tezat şekilde, motorsporlarında hikayenin tam tersi gerçekleşiyor. ilk yarışı düzenleyen fransızların galibiyet ödülünü ikinci ve üçüncü arasında paylaştırması ise, bugün yarışlarda şanssızlık olarak nitelediğimiz her şeyin karması gibi. o yarışı daimler (henüz mercedes markasını ortaya çıkarmamışlardı) motoru kullanan araçlar domine ediyor. bugün mercedes grand prix'nin başardıklarını düşününce, aslında 126 yıldır pek bir şey değişmemiş denebilir.

    fransız şasileri, alman motorları, italyan tutkusu ve amerikan endüstrisiyle otomotivin temelleri atılırken, ingilizler londra sokaklarında otomobilleri yasaklamakla meşgullermiş. buna rağmen sporun merkezine evrilme hikayelerini bolca metafor ve ilginç detaylarla okumak için:
    https://medium.com/...r%C4%B1-2b0336eeb105
App Store'dan indirin Google Play'den alın