• 43
    paçavradır.

    neden mi?

    https://twitter.com/...249757773725700?s=20

    bu haber üzerinden gidelim, transfermarkt lisanslı bir değerleme kuruluşu değildir. piyasa değer tespiti ile ilgili bir yetkisi yoktur. hatta futbolcu piyasasında değer belirlemek için henüz oluşturulmuş bir standartlar bütünü de yoktur. transfermarkt tamamen futbolcu değerleri üzerinden manipülasyon yapan bir kuruluştur. standartları oluşturan bir otorite de olmadığı için her hangi bir denetime de tabi değildir.

    malum site üzerinde belirlenen değerler hiç bir zaman ölçüt olmadı, olamaz. en yakın tarihli örneği, nicolò rovella'nın 4 milyon euro'luk piyasa değerine rağmen 18 milyon euro bonservisle genoa'dan juventus'a transferi. ayrıca transfermarkt isimli sitenin, covid-19 döneminde alt üst olan futbol ekonomisi ve aşağı yönlü ivmelenerek düşen bonservis piyasasıyla ilgili hiç bir aksiyon almamış olması da dikkate değer bir ayrıntıdır.

    şimdi erencan yardımcı'yı eyüpspor satın aldı. gelecek vadeden bir futbolcuya 4,2 milyon tl bedel ödeme yaptı. serpil yılmaz isimli şahıs, muhteşem gazetecilik yeteneğiyle "transfermarkt diye bir site buldum süper" diye ortalarda geziniyor. central otodur ziraat girişimdir, erencan'ın bonservis ücretinin nereden geldiğiyle ilgili elinde bir belge ya da bilgi yok. zaten böyle bir paranın ziraat girişim'den geleceğini düşünen ya aptaldır ya fenerlidir. dertleri derbi maçı öncesi algılarla oynamak.

    ben sözcü gazetesine de kendisine de soruyorum, böyle küçük paralarla uğraşmayı bıraksınlar:

    football leaks'ten hiç bahsettiniz mi? bu konuyu gündem yaptınız mı? gazetenizde haber oldu mu?

    ffp diye bir regülasyonun icadına yol açan football leaks belgelerinde, quality sports ii investment (qs-ii) adındaki fon şirketine, beşiktaş'a transfer olan hugo almeida'yı satın almak için kullanılan fonun yatırımcılarından birinin o sırada fenerbahçe asbaşkanı olan ali koç olması size ilginç gelmedi mi?

    futbol dünyası alev alev yanarken, qs-ii ile birlikte türlü katakulli çeviren yıldırım demirören'in tff başkanı olması sizin nasıl dikkatinizden kaçtı?

    neden yalnızca football leaks'i gheorghe hagi'nin takımı viitorul için çıkan haber ve belgeler üzerinden haberleştirdiniz?

    sitenizde yer alan "– türkiye'den herhangi bir belge var mı? biz zaten galatasaray'ın bruma transferinde yer alan gizli hükümlerle ilgili belgeleri yayınladık. muhtemelen yakında türk futbolu ile ilgili bazı diğer belgeleri de ortaya çıkaracağız." paragrafı dışında türkiye ile ilgili neden bir haber yok?

    fenerbahçe'nin asbaşkanı ali koç'un yatırımcı olduğu fon şirketinin hugo almeida transferinde rol oynuyor olması size etik dışı gelmedi mi?

    https://theblacksea.eu/...on-besiktas-almeida/

    daha çok yazarım. ama kısaca sözcü'ye ve gazeteci geçinen boş insanlara hitaben şunu yazayım:

    galatasaray'ı araştırın. hiç bir halt edemezsiniz, kuralına uygun gitmeyen de hiç bir şey bulamazsınız. bu ülkede şike yapıldı ve cezası çekilmedi, o günden sonra türkiye'de adil futbol bitti. türk futbolu hala lekelidir. siz böyle ufak tefek limit oyunları üzerinden galatasaray'a saldırmaya devam edin, edin ki herkes kim olduğunuzu ve kime hizmet ettiğinizi görsün.

    ama bir yere varamayacaksınız. tekrar tekrar hatırlatalım. sponsorluğunuzu yapan günahların takımı fenerbahçe önce küme düşecek. ardından kimin eteğinde ne taş var açar bakarız hep beraber. suçu olan cezasını çeker. önce en büyük ve yapanın yanına kar kala suçun cezası görülecek. eğer bu suçu işleyen cezasını çekmeyecekse, size herkes g.tüyle gülecek. o kadar.

    cumartesi görüşürüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın