• 177
    iki gün kalan sezonun en önemli maçı.

    kendimce iki 11 belirledim.

    muslera
    yedlin donk marcao saracchi
    taylan
    babel belhanda ömer onyekuru
    mohamed

    ilk dizilişim bu yönde. hocam da erol bulut'un topu rakibe verip kontra kovalama oyununu düşünüyordur elbette. bu şekilde topu rakiba vererek oynarız. babel ve mohamed ile ileride topu tutup aynı zamanda şut tehdidi de oluştururuz. altay'ın en zayıf olduğu nokta bu. bire birde çok iyi kaleci ama şut bakımından zayıf. ayrıyeten belhanda ve taylan'ın onyekuru'ya atacağı ara ve uzun paslar da etkili olacak. peki ömer neden burada ? ömer bayram şuan arda'dan da emre'lerden de fizik olarak daha diri ve nispeten etebo'dan daha iyi ayağı var. ki son başakşehir maçında gördük ki artık duran topları da etkili kullanabiliriz. bu sebeple ömer bayram'ın ortaları sıkışan maçta bizim için etkili olabilir. bu kadroda ikinci yarının ortalarında ya da başında kerem, arda sonlarına doğru kılınç, etebo, halil hamleleri gelebilir.

    diğer 11 ise ;

    muslera
    yedlin donk marcao saracchi
    taylan
    oğulcan belhanda arda onyekuru
    babel

    bu 11'de ise yine rakip alana yerleşen pas oyunumuzu oynarız. oğulcan yedlin'e defans konusunda yardım ederek caner'i verimsiz ortalara itecektir. hatta mümkünse orta açtırmamaya çalışacaktır. sonrasında ise yedlin'in arkaya sarkamasına olanak sağlayacaktır. burada babel istasyon görevinde olacaktır. yani asıl forvetlerimiz onyekuru ve oğulcan olacaktır. hocam burada ise taylan-arda-onyekuru ve arda-babel-onyekuru üçgenleriyle soldan taylan-oğulcan-belhanda, belhanda-babel-oğulcan üçgenleriyle sağdan atak yaparken bekler de her iki yandan açılabilecek boş alanlara sarkacaktır. burada sonradan girecekler ise kerem, mohamed, kılınç, halil

    kadroların herhangi birisi öncelikli olmadığı gibi en iyisine her zaman olduğu gibi hocam karar verecektir. kadrolar farklı seçeneklerde değiştirilebilir. hangi kadro olursa olsun arka 6'lının ve onyekuru'nun değişeceğini sanmıyorum. fakat hocam temel olarak iki farklı düşüncede olacaktır. topu rakibe vermek ya da topun bizde olması. maç içinde elbet değişecektir fakat ilk 11 kısmına odaklanıyorum.

    bunların dışında hocam yeterince hazır olmasa da gedson'u kadroya alacaktır. rakibin aklında her zaman gedson hamlesi düşündürmek onları tedirgin edecektir. gerekirse bizim içinde iyi bir hamle olarak kenarda beklemesi şüphesiz çok faydalı olacaktır.

    ne olursa olsun kazanalım maçı. olmadı en kötü beraberlik. çünkü sonrası çok kolaylaşacak bizim için. altımıza aldıktan sonra kolay kolay bizi geçmelerine izin vermeyiz.

    göreyim benim takımımı
App Store'dan indirin Google Play'den alın