• 31
    otobüsü park etmek, çanakkale geçilmez ve allah'ını seven defansa gelsin gibi terimlerin, popüler futbol literatüründeki yeni karşılığı buymuş demek.

    özellikle son dönemlerde antalyaspor gibi kesinlikle futbol oynamak gibi, gol atmak gibi dertleri olmayan takımların, yerde yatarak süre geçirme, duran top ve taçlarda ağır hareket etme, 2 saatte aut atışı kullanma gibi eylemler ile destekleyerek iyice çirkinleştirdiği bir garabet bu.

    bunu uygulayanların başında gelen şahsın "x takım defans yapmaz, yaptırır." üfürükleriyle meşhur ersun yanal olması da ayrı bir ironi.

    2 ocak 2021 galatasaray antalyaspor maçı buna güzel bir örnek. bir ara adamların forveti, kendi ceza yayının biraz ilerisinde bekliyordu.

    bilemiyorum, belki avrupa liglerinde bu dizilişin gerçek anlamda düzgün uygulanma örnekleri vardır. ama türkiye liginde hiçbir teknik direktörün antrenman sahasına çıkıp "evet arkadaşlar bu hafta 6-3-1 oynayacağız." dediğini zannetmiyorum. ilk hedefin gol yememek olduğu, tüm hatlarla savunmaya geçileceği, temponun olabildiğince düşürüleceği talimatları veriliyordur olsa olsa. o yüzden ben buna 10-0-0 demeyi tercih ederim bizim ligde. * zira 6'lının önündeki 4 kişinin bi kontra atak tehtidi, bi gol tehtidi yok zaten. onların da görevi rakibi orta sahada karşılayıp savunma yapmak ve top ayaklarına geldiği zaman allah ne verdiyse ileriye dikmek. *

    ligimizin seyir zevkinin artması için bu tip takımların küme düşmesi, yerlerine hatayspor gibi, fatih karagümrük gibi rekabeti artıran takımların gelmesi temennimdir. ligde ilk 10 sıradaki takımlar içinde antalya 22 golle en az gol atan takım. antalya'nın ligin son sırasındaki denizlispor'dan sadece 1 gol fazlası var. lige yeni yükselen hatayspor ve fatih karagümrük'ün ise 35'er golü bulunuyor. bu rezilliği izleyip de keyif alan varsa saygı duyarım.

    not: ayrıca bu tarz bir dizilişin panzehirinin sneijder gibi futbolcular olduğunu düşünmüyorum. adamlar seni zaten kendi ceza sahasının önünde 10 kişi ile karşılıyor. kaleye 20-30 metre uzaklıktaki tüm alanlar zaten kapalı oluyor. oralardan şut imkanı bulmak çok zor. hava hakimiyeti üst düzey birkaç pivot santraforun/oyuncun olacak ki sağdan soldan doldur boşalt yapıp şansa bala karambolden bir gol bulasın...
App Store'dan indirin Google Play'den alın