• 170
    kafamda kadro kurup maçı simüle etmeye çalışırken galatasaray'ın sağ açıkta kimi oynatacağını bulamadım ve düşüne düşüne başlangıç noktam, fenerbahçe galatasarayı nasıl savunur? sorusuna getirdim çünkü hücum yapmaktan çok geride top kapıp hızlı çıkmayı düşünecekler çünkü erol bulut bunu iyi yaptırıyor fenerbahçe bunu iyi oynuyor.

    peki galatasarayı nasıl durdurur nasıl savunursun?
    öncelikle başakşehir in yaptığı gibi sol kanattan oyun kurulmasını engelle.(maç 3-0 bitti ama donk'un rekip 25'de orta kesmesi maçı açtı bu takdir edersiniz ki sık olan bir şey değil.) soldan oyun kurulmadığında sağ tarafta oyun kurabilecek pasla rakip sahaya geçse de tehlike oluşturabilecek kimse yok. oyun galatasaray'ın sağ kanadından kurulduğu sürece gol bulma ihtimali düşük hiç top kazanma ihtimalin yüksek. bek savunması sıkıntılı sağ stoper görece yavaş.

    kısaca erol bulut olsam topu galatasaray'a bırakır rakibin sol tarafını kilitler top kapıp hızlıca donk üzerinden hücum ederim. 2. hücum planım da mesut'u, marcao'nun önüne koyup ilk müdahalelerinin etkinliğini azaltıp kart görmesini sağlamaya çalışmak olur yada mesut'un marcao'dan sıyrılacağı pozisyonları beklemek olur.

    peki galatasaray bu plana ne yapabilir?
    en basit cevap uzun top denenebilir yada belhanda'yı sağ tarafta oyun planına katmayı düşünebilir ama belhanda çok formsuz, savunma çabası düşük, top kaptırmaya hep yakındı çok tehlikeli. sol tarafın kapatıldığı sağ taraftan topla çıkmanın riskli olduğu bu şartlar altında uzun top kullanıp caner ve szalai tarafından hücum etmek daha mantıklı bence ve rakibin en zayıf tarafı da orası.

    peki uzun top kullanacağız ama kime kafamdaki ilk isim oğulcan. boyu uzun hızlı gole yakın sinecek bir oyuncu değil enerjisi yüksek sağlıklı olsaydı çok avantaj elde ederdik.
    caner'i geri dönemeyeceği senaryoyu avantaja çevirmek ve savunmada da zafiyet yaratmayacak isim ise kerem soldan topla 3 kere gitse caneri de szalai de perişan edebilir ama tecrübesiz ilk 11'i yok.

    tek alternatifimiz babel kalıyor maçın bizim için belirleyicisi bence babel olacak canere kuracağı üstünlük önemli. hava toplarında getireceği üstünlük önemli emre kılınç'ın kaçışlarını görmesi önemli muhammed'e onyekuru' ya keseceği toplar önemli top kaybetmemesi önemli. en zayıf tarafımızı emre kılınç'ın mücadelesi ve babel'in etkinliği belirleyecek maçın düğümü bu ikili.

    hakem notu:üstünlük kurabilmemizde bir diğer etken ise serdar aziz' in kaçıncı faulünde kart göreceği. hava toplarında oyuncu dövme hakkı verilirse işimiz zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın