• 27
    (bkz: #3015031)
    2020 sonlarında yazdığım bir yazı.

    6-3-1, 2021 şubat itibariyle en popüler altılı savunma dizilişlerinden biri. üç merkez ile uzaktan şut ihtimalini sıfıra yaklaştırıp, bu oyuncularla ve ilerideki tek forvetle kontra atak kovalıyorsunuz. gerideki kalabalık, forvete pres yapmama ve kendini kontralara saklama imkanı veriyor.

    bu çözüldüğü anda bir sonraki durağımız iki atlet orta saha, bir atlet forvet arkası ile 7-2-1 olabilir. çakılı üç stoper, çakılı iki bek, geriye gelen kanatlar da göreceğiz. bunu premier lig'de daha çok göreceğiz. sen kümede kalan, uzayıp kısalmayan kulübe dahi servet verirsen, o kulübün sahibi bulur hocasını, yaslar takımı, kümede kal kralsın der geçer.

    benim değer vermediğim bir diziliş açıkçası. sonuç pek umurumda değil, ben geberik tempoda scorsese futbolu oyunu oynayıp kazanan galatasaray izlerken utanıyorum. tempolu top oynayan galatasaray ise skordan bağımsız beni gururlandırıyor, üstelik bu futbolla galatasaray genellikle başarı kazanıyor. ben bu takımı başarı için seviyorum. ve bu takım ne zaman tempo yapsa başarılı oluyor.

    dönelim 6-3-1'e. sneijder, lampard, gerrard, guarin, juninho bugün vurur. bu adamlardan da her ligde 3, 4 tane olur olsa olsa. bu adamlara sahip olmayan her takımdan minimum bir puanı alırsınız. şanslı olduğunuz, on, on beş maçtan da üç puan alır geçersiniz. 6-3-1'de sert, balta stoperler merkez stoper olarak parlıyor. bakın tüm sezonu 6-3-1 oynayacak bir takımda semih kaya-ahmet çalık-sadık çiftpınar üçlüsü epey "top oynar". bu normal mi? değil. ama 6-3-1 buna imkan verir, hele ki bizim gibi skandal bir ligde.

    benim en çok korktuğum durum, iki canavar forveti ve iki canavar orta sahası olan bir takımın 6-2-2'yi denemesi. iki oyuncuyla merkezi bir şekilde tempoyla kapatıp, iki forvetiyle rakip stoperleri uzun oynamaya iten bir takım elbet ortaya çıkar. işte o takım çok baş ağrıtacak. rakip bastı, ileri vurdun. geride altı yerleşik adam var. iki de merkez var. topu kaptırdın, merkezler ve kenarlar ileri taşıdı. ileride iki forvet var. yani zor, buraya atak yapmak da zor, savunmak da zor. mecbur yerleşmen lazım gol için. seni uzun vurmaya zorluyor. yerleştin, ileride iki sabit forvet var. yerleşemedin kontra yedin.

    bir de samimiyetsizlik: 6-3-1'i bu lige getiren sergen yalçın'ın bu konuda ağlamaya gram hakkı yoktur. ilk kurşunu sen attın, bana bazukayla daldılar diye ağlayamazsın. roketini ye, otur yerine.

    edit: sneijder şutuyla çözerim, bilmem ne taktiğiyle çözerim diyenler için: https://faq.liverpoolfc.com/.../articles/contact-us klopp çözerken zorlanıyor, siz liverpool'a bir mesaj atın. faydalansınlar.

    ciddiyim arkadaşlar. büyük bütçeli takımların büyük hocaları bunu çözemiyorken siz çözebiliyorsanız, ingilizceniz varsa hemen mesaj atın. yoksa ve yazdıklarınızın başarılı olma ihtimaline gerçekten güveniyorsanız tercüman tutun, emin olun parasını çok rahat çıkarırsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın