• 41724
    ------ozan, öncelikle liverpool'a hoş geldiniz. bugün nasıl hissediyorsun?-------

    çok teşekkür ederim. kendimi çok, çok mutlu ve heyecanlı hissediyorum. liverpool harika bir kulüp. kendimi göstermek istiyorum, oynamak istiyorum. bu muhteşem kulüp ile süre almayı ve galibiyetler almayı dört gözle bekliyorum.

    ----------son birkaç gün senin için nasıl geçti?------------

    çok meşguldü çünkü transfer döneminin son günleriydi. sınırlı zamanımız vardı ve oldu, schalke ve liverpool anlaştı. sonunda buradayım. burada olduğum için çok mutluyum.

    ---------liverpool'a gelmek için sizi bu kadar hevesli ve kararlı yapan neydi?---------

    liverpool benim çocukluk takımımdı. bu yüzden her zaman bu kulübe gelmek, bu muhteşem stadyumda, bu harika taraftarların önünde oynamak istedim. yani bu benim için bir rüya. şimdi rüya gerçek oluyor.

    -----bu, liverpool'un çocukken kulübünüz olması ve şimdi burada olmanız daha da heyecan verici olmalı?--------

    evet, benim için daha da heyecan verici.

    -------çocukken liverpool'u izlemeye ilişkin anılarınızdan bazıları nelerdir?----------

    gerrard ve sami hyypia gibi eski liverpool oyuncularını birçok kez izledim. bir çok efsanevi oyuncu olduğunu biliyorum. 2005'te şampiyonlar ligi finalini de izledim. bu maçları izlerken çok etkilendim.

    ---------son birkaç yılda liverpool'u izlediniz mi ve nasıl performans gösterdiklerini düşünüyorsunuz?---------

    evet tabii. her zaman premier lig'i ve tabii ki liverpool'u izlerim. son birkaç yılda premier lig ve şampiyonlar ligi'ne gerçekten hakim olduklarını söyleyebilirim. bu takım harika bir takım ve belki de dünyanın en iyi takımı diyebilirim. bu yüzden burada olduğum için çok mutluyum.

    ---------taraftarlarımız için kendinizi bir oyuncu olarak nasıl tanımlarsınız?----------

    fiziksel olarak güçlü olduğumu ve pasör bir stoper olduğumu söyleyebilirim. havada iyiyim. bazen gol atabilirim. sanırım bu kadar.

    -------------niteliklerinizin bu liverpool takımında oynamaya uygun olduğunu düşünüyor musunuz?-----------

    evet tabii. öncelikle, liverpool hücum futbolu oynuyor ve pres yapıyor; bazen arkada biraz boşluk bırakıyorlar, bu yüzden liverpool stoperlerin hızlı olması gerektiğini düşünüyorum, buna uygun olduğumu düşünüyorum. ayrıca, oyun kurmayı paslaşmayı seviyorlar, oyunu geliştirmek için sağlam ayaklara sahip olmanız gerekir. bu yüzden liverpool'a çok yakıştığımı düşünüyorum.

    ------------premier lig'de oynama mücadelesini ne kadar dört gözle bekliyorsunuz?-----------

    bence ingiltere premier ligi, futbolun en yüksek seviyesi. gerçekten çok iyi ve zor bir lig, belki de dünyanın en zor ligidir. ama pek çok bundesliga maçı oynadım ve bence bundesliga da gerçekten çok iyi bir futbol seviyesi. bu yüzden benim için iyi bir meydan okuma olacağını düşünüyorum ve buna hazırım.

    -------------ayrıca şampiyonlar ligi'nde de oynayacaksınız. orada daha önce galatasaray'la oynadınız------

    evet galatasaray ile dört beş kez oynadım galiba. şarkıyı ve atmosferi çok özlüyorum. şampiyonlar ligi şarkısını duyacağım için çok mutlu ve heyecanlıyım, harika olacak.

    -------bugün liverpool'a geldiğinizde, zihniyetiniz nedir? takımda bir an önce yarışmak için mi buradasın?-------

    dürüst olmak gerekirse, liverpool harika bir takım ve harika oyuncular var. işlerini iyi yapıyorlarsa kaç sakat oyuncuları olduğu veya stoper pozisyonunda kimin oynadığı önemli değil. son maçları izledim ve çok iyi oynadılar. ne zaman oynayacağıma veya yedek kulübesine ne zaman oturacağıma koçumuz karar verecek. ama elimden gelenin en iyisini yapacağım ve fırsat geldiğinde hazır olacağım.

    --------geçmişte, virgil van dijk'in en çok hayran olduğunuz oyuncu olduğunu söylemiştiniz. virgil hakkında bu kadar hayran olduğunuz şey nedir?-----------

    virgil van dijk bence şu anda dünyadaki en iyi stoper. son üç ya da dört yıl her zaman en iyi performansıyla oynadı. güçlü, iyi, çok hızlı, zeki. bu yüzden onu bir idol olarak görüyorum. dürüst olmak gerekirse, onunla bir an önce görüşmek istiyorum.

    -------liverpool'a geleceğin anlaşıldığından beri hayranlar senin fotoğrafını virgil'in formasıyla paylaşıyor. virgil'den forma almanız sizin için ne ifade ediyordu ve bize bunun nasıl gerçekleştiğini biraz daha anlatabilir misiniz?-----

    galatasaray'da bir arkadaşım vardı, ömer bayram - hollanda'dan virgil van dijk ile çocukluk arkadaşı. onunla konuşuyordum ve virgil van dijk hakkında bir şeyler söyledim. 'o benim çocukluk arkadaşım' dedi. inanamadım. sonra formasını bana getirmesinin ertesi günü çok mutlu oldum. bu formayı evimdeki duvarıma astım. hikaye bu.

    --------ve şimdi o senin takım arkadaşın, bu biraz çılgınca mı geliyor?----------

    çok çalıştığınızda, her şey mümkündür. iki veya üç yıl geçti ve ben buradayım ve biz takım arkadaşıyız.

    --------jürgen klopp ile çalışmayı ne kadar dört gözle bekliyorsunuz?--------

    onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum. dünyanın en iyi koçlarından biridir. eski koçum david wagner'den onun hakkında çok şey duydum - bana kendisi hakkında çok şey anlattı. dediğim gibi, ondan bazı şeyler almak için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum.

    ---------david wagner size jürgen hakkında ne söyledi?----------

    onun hakkında çok şey söyledi çünkü onların çok yakın arkadaşlar olduğunu düşünüyorum. dünyanın en iyi koçlarından biri olduğunu ve belki bir gün onunla çalışabileceğimi söyledi. bana nasıl geleceğimi gösterdi. şimdi buradayım.

    ---------transferinize taraftarların sosyal medyadaki tepkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?------

    çok sayıda yorum ve liverpool takipçisi gördüm. sanırım gerçekten çok mutlular! ben de onları mutlu etmek istiyorum. benden çok şey beklediklerini biliyorum ve çok çalışacağım ve onları da mutlu etmek istiyorum. her şeyi vereceğim.

    --------anfield'ı ilk kez ziyaret etmeyi ne kadar dört gözle bekliyorsunuz?-----------

    orada oynamayı, bu muhteşem stadyumda oynamayı ve ayrıca böyle güzel bir atmosferin önünde oynamayı dört gözle bekliyorum. ancak covid nedeniyle hayranların önünde oynamak mümkün değil, ancak covid'den sonra "you will never walk alone" şarkısını duymak istiyorum. çok mutluyum ve anfield'da oynamayı dört gözle bekliyorum.

    -------------burada liverpool'daki hedefiniz nedir?------------

    hedefim üst düzey oyuncu olmak. çok gelişmem gerekiyor. yeteneğim var ama burada süre almak için kendimi geliştirmeye ihtiyacım var. bence bu takımda çok sayıda üst düzey oyuncu ve en iyi yetenekler var, bu yüzden her antrenmanı, her oyunu kendimi geliştirmek için kullanmak istiyorum. ve takıma yardımcı olmak için güçlü olmak istiyorum.

    ----------bu hedefleri yapmanız için liverpool'un doğru yer, doğru kulüp olduğunu düşünüyor musunuz?-------

    evet tabii. her antrenman, her maç kendimi geliştireceğim çünkü dünyanın en iyi liginde oynayacağım ve dünyanın en iyi oyuncularıyla oynayacağım. bu yüzden kendimi geliştireceğimi ve böyle harika bir kulüpte daha iyi bir oyuncu olacağımı düşünüyorum.

    ------antrenmanda mohamed salah, sadio mane ve roberto firmino gibi oyunculara karşı oynamak, gelişmenize yardımcı olacaktır.-------

    elbette. bu oyuncular, dünyanın en iyi hücum eden oyuncularından. her antrenman bana karşı ya da maçlarda aynı takımda oynayacaklar, bu yüzden gerçekten işime konsantre olursam her şeyimi vereceğim ve daha iyi bir oyuncu olacağım.

    ----------bu sabah nasıl hissettin?--------

    dün uyuyamadım bütün gece kalktım çünkü kafam hep bugünü düşünüyor ve liverpool'a geliyordu. bu gece çok iyi uyuyacağım çünkü uyumadım.

    ----------nihayet antrenman sahasına vardığında nasıl hissettin?-------

    rahatlama gibiydi. burada olduğum için çok mutluydum ve sonunda 'evet, buradayım' dedim. jürgen ve takım arkadaşlarım bana gerçekten çok iyi davrandılar. dediğim gibi, bir rüya gerçek oldu.

    ----------telefonunuz gelen mesajlarla ne durumdaydı?--------

    arkadaşlar, aile ve taraftarlar da mesaj attı ve beni aradı. bana tebrik mesajlarını gönderdiler ve telefonum çok yavaşladı.

    ----------daha önce taraftarlar hakkında biraz konuştuk ve onlar için çok çalışıp her şeyi vereceğini söyledin. onlara mesajınız bu mu?-----------

    taraftarların beni desteklemelerini ve bana inanmalarını istiyorum. her şeyimi vereceğim ve çalışacağım. bu harika taraftarların önünde bir an önce oynamak istiyorum.

    ozan muhammed kabak liverpool'a transferi sonrası röportajı
App Store'dan indirin Google Play'den alın