• 31
    bildiğiniz üzere her sezon şampiyonlar ligi'ne gönderdiğimiz takım sayısı 1.
    2021-22 sezonundan sonra onu da gönderemeyeceğiz ama konumuz şu an bu değil.

    ülkemizi şampiyonlar ligi'nde temsil eden takımlarımızda ortalama 14-15 yerli oyuncu oluyor. bu oyuncular arasından taş çatlasa 2-3 tanesi avrupa kulüplerinin dikkatini çekebilecek süreler alıyorlar. kalanlar çok az dakika şansı buluyor, bir çoğu oynamıyor bile.

    yerli oyuncular ile ilgili 2021-22 şampiyonlar ligi sezonunda ilginç bir durum olacak. türkiye ligi şampiyonu kim olursa olsun, şampiyonlar ligi'nde yarışırken en fazla 5 oyuncusuna dişe dokunacak süre verecek.

    ancak avrupa kulüplerinde şampiyonlar ligi oynaması muhtemel oyuncu sayısı, ülkenin kendi temsilcisindeki sayıdan fazla. bu bir eleştri ya da övgü değil. sadece tespit.

    entry tarihi itibariyle ligue 1 lideri olan lille'in 3 türk oyuncusu burak yılmaz, zeki çelik ve yusuf yazıcı'nın önümüzdeki sene şampiyonlar ligi oynama ihtimalleri çok yüksek. fransa'da ilk 2 direkt gruplara kalırken, 3. eleme oynuyor.

    haftalar ilerlemesine rağmen şaşırtıcı şekilde serie a liderliğini sürdüren milan'da hakan çalhanoğlu, bir mucize gerçekleşmezse önümüzdeki sene şampiyonlar ligi oynayacak. juventus forması giyen merih'in de takımıyla birlikte şampiyonlar ligi oynaması kesin. italya'da ilk 4 direkt gruplara kalıyor.

    premier league'de 4.sırada yer alan ve ilk 4 yarışı için en büyük rakipleri tottenham ve chelsea ile farkı açan leicester'ın da önümüzdeki sene şampiyonlar ligi'nde oynama ihtimali yüksek. bu durumda çağlar söyüncü ve zorunlu satın alma opsiyonu bulunan cengiz ünder de şampiyonlar ligi'nde oynayacak.

    bundesliga'da ilk 4 yarışı çok yakın. önümüzdeki sene ali akman'ın formasını giyeceği frankfurt 4. sırada. frankfurt beklenmedik çıkışını sürdürebilirse ali de şampiyonlar ligi'nde olacak.

    yukarda ismi geçen 8 oyuncu dışında, olası bir transferle şampiyonlar ligi takımına geçiş yapması çok yüksek olan uğurcan çakır ve ozan kabak'ı da unutmamak lazım. keza ozan tufan da yaz transfer sezonunda bir sürprize imza atabilir.

    umarım oyuncularımız avrupanın en büyük turnuvasında boy gösteren takımlara gitmeye devam eder, ligimizdeki yabancı kuralı tamamen serbest olur ve biz ideal 11'inin büyük çoğunluğu şampiyonlar ligi'nde oynayan, yabancıların kadromuza göz atarken "türklerde de iyi kadro varmış" diyeceği bir milli takımına sahip oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın