• 8
    suyun karşı yakasının 1959'dan önce kazandığı ve ulusal statüde olmayan 9 yerel şampiyonluğunu ulusal statüdeki süper lig şampiyonluğu olarak saydırmak istemesine binaen bazı taraftarlarımızın "bizim de yerel liglerle beraber 38 şampiyonluğumuz var onlar da sayılmalı" düşüncesiyle açtığı hashtag. ben taraftarlarımızın bu hashtag'e katılmamaları gerektiğini düşünüyorum. çünkü bu hashtag onların zırvalarını meşru bir zemine taşımaktadır.

    türkiye'de gerçek anlamda millî şampiyona (yani günümüzdeki ismiyle süper lig), 1959'da kurulmuş ve bu tarihten günümüze kadar kesintisiz oynatılmaktadır(u: yani karşı yakanın saydırmak istedikleri turnuvalar gibi bir var-bir yok durumu olmamış). bu duruma göre ulusal statüdeki süper lig'in şampiyonluk sayıları aşağıdaki gibidir.

    galatasaray: 22
    fenerbahçe: 19*
    beşiktaş: 13
    trabzonspor: 6*
    bursaspor: 1
    istanbul başakşehir futbol kulübü: 1

    bana kalırsa taraftarlarımız böyle tag'lar açmak yerine asıl gerçeği duyurmalı ve bunun hakkında kamuoyu baskısı yapmalıdır. oturduğu yerden kendi hanesine 10 şampiyonluk ekletip maddi anlamda avantajlı konuma geçmeye çalışanlara gözdağı vermelidir. yoksa yerel şampiyonlukları saymaya kalkarsak trabzonspor'un 26, bursaspor'un 22 şampiyonluğu var. bursa taraftarı da #hedef23 diye hashtag açsın o zaman twitter'da*.
App Store'dan indirin Google Play'den alın