resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 4093
    herkes yazmış tekrar olacak ama akbaba'nın performansından ziyade akbaba'daki ısrar yanlış. allahtan takım zirveden çok uzakta değil yoksa faturanın kesileceği 2 3 topçudan birisi kendisi. diğerlerine değinmeyeceğim emre konjüktüründe bir iki kelam edelim herkesin bildiği ama belki de göz ardı ettiği olayların sebep sonuç ilişkili kronolojisi ile.
    öncelikle emre 2018 ağustos ayında 4m euro bedel ile fenerbahçeyi reddederek galatasaraya transfer oldu.
    galatasaray'a gelmeden önce alanya ile süperlig performansı ;
    16/17 sezonu 33 maçta 6 gol 6 asist
    17/18 sezonu 32 maçta 14 gol 10 asist
    sonrasında galatasaray'a transferi ve;
    18/19 sezonu 2018 eylülden 2019 şubata ve mayıs 2019 dan sezon sonuna kadar sakat,
    16 maç 2 gol 2 asist,
    19/20 sezonu kasım 2019'a kadar sakat,
    17 maç 4 gol 1 asist,
    20/21 sezonu,
    16 maç 1 gol 3 asist.
    evet oyuncu performansında hem mevki hem fayda bazlı birçok veri incelenmeli ve buna göre yorum yapılmalı. atılan gol ve asist sadece birkaçı. maç çevirme, kritik yerde risk alma, top kapma, pres yapma, pas yüzdesi, topu ileriye taşıma, dripling vs vs uzar gider. akbaba bu kadar kötü top kaybı, pozisyon alamama, pas yapamama verisine rağmen sakatlıklardan sonra bile skora katkı anlamında umut verici. burada takımın eksiklerini örtme görevi emre'nin üstüne atılmamalı. geçen maç performans sergileyen övgüleri alan saracchi sezon boyunca birçok maçta adamını kaçırdı, gole sebebiyet verdi, takım savunasında çok eksik gözüktü ama maç eksiğini tamamladıkça ritmini buldukça pozitif hareketleri daha öne geçti.
    sonlandıralım, emre bu takımın değişmezi olmasa bile fayda sağlayabilecek ayağıdır, yaşadığı zor günlerin hatırına galatasaray taraftarının aklı selim sahibi olması ve kendisine sahip çıkması gerekmektedir. başarı da başarısızlıkta takımındır bireysel değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın