• 11
    daha önce yazılmaması ilginç fakat kendisi 1999 nba draftına girmiş ancak seçilememiş bir oyuncudur. hatta nba tarihinde draft olamamış oyuncular arasındaki en iyi 10-15'inden birisidir denilebilir.

    eğitimci bir aileden gelen bell, kolej yıllarında sırasıyla 2 yıl boston ve 2 yıl florida uluslararası üniversitelerinde oynayıp florida'daki 2. senesinde sun belt conference grubunda yarı finalde arkansas state'e kaybetmiştir. fakat 99 yılında girdiği nba draftlerinde adeta bir şokla karşılaşıp hiçbir takım tarafından seçilmemiştir. hemen hemen 1 yıl boyunca profesyonel basketboldan uzak kaldıktan sonra 2000 yılının yaz aylarında san antonio spurs ile imzalamış fakat spurs ile tek bir maça dahi çıkmadan serbest bırakılmıştır. 2001 yılının bahar aylarında (play-offların hemen öncesinde) philadelphia 76ers ile 10 günlük kontrat imzalamıştır. üst üste 2 tane 10 günlük kontrattan sonra sözleşmesi sezon sonuna kadar uzatılan bell'in philadelphia'da da süreleri oldukça kısıtlı olması rağmen doğu konferansı finalinde milwaukee bucks ile oynadıkları 7. maçın 2. çeyreğinde kritik 10 sayı bularak maçın kolay kazanılmasına ciddi katkıda bulunmuştur. bir sonraki sezon olan 2001-02'de ise yine ağırlıkla garbage timelarda süre alarak sezonu yalnızca 3.4 sayı, 1.5 ribaund ve 1 asist ortalamaları ile tamamlamıştır.

    sonraki sezona free-agent olarak başlayan bell, ekim'in başında dallas mavericks ile imzalayarak kariyerinin dönem noktasına imza atmıştır. dallas'ta 32 maç ilk 5 başlayarak ciddi deneyimler elde etmiştir. her ne kadar artan sezon istatistikleri philadelphia'daki dönemine göre halen iç açıcı olmasa da play-offlardaki performansı ile dallas'ın batı konferansı finaline çıkmasında önemli sayılabilecek bir rol oynamıştır.

    bir sonraki sezon utah jazz ile imzalamasıyla beraber daha ilk sezonunda 11.2 sayı, 2.9 ribaund ve 1.3 asist istatistiklerine ulaşarak birçoklarını şaşırtmıştır. bir sonraki sezon ilk 5 başladığı maç sayısını arttıran bell istatistiklerini %5-10 oranında daha geliştirerek üzerine koymaya devam etmiştir. 2005-06 sezonundan itibaren o dönemin muhtemelen en şaşalı kadrosu olan steve nashli, amar'e stoudemirelı ve shawn marionphoenix suns'ın maç başına 35 dakika civarında süre alan en önemli parçalarından biri haline gelmiştir. phoenix'de geçirdiği 4 sezonda (son sezonunda sakatlıklar ile boğuşmuştu) artık bir rol oyuncusu olmaktan ziyade ilk 5'in önemli bir parçası ve aynı zamanda çok elit bir dış atıcı konumuna gelmiştir. phoenix suns'ın ciddi yüzük mücadelesi verdiği bu sezonlardan yüzük çıkartamasa da 1999 yılında üst sıralardan draft olmuş jonathan bender, trajan langdon (avrupa'da geçirdiği müthiş sezonları yadsımayalım), aleksandar radojevic, william avery, devean george, jeff foster gibi isimlerin çok üstünde bir kariyere sahip olmuştur.

    phoenix'de yüzük mücadelesi ile geçen yıllarından sonra sırasıyla charlotte bobcats, golden state warriors ve tekrar utah jazz'de forma giyerek 2014 yılının başlarında emekli olduğunu açıklamıştır. phoenix suns'ın 7 maçta kazandığı 2006 play-offlarındaki los angeles lakers eşleşmesinin 5. maçında kobe bryant'a yaptığı ve oyundan atılmasına sebep olan sert faul ile de hatırlanan bell, 2007 yılında yılın en iyi savunma 5'ine ve 2008 yılında ise yılın en iyi 2. savunma beşine seçilmeyi başarmıştır. ayrıca kariyerini yaklaşık %41'lik üçlük yüzdesi ile tamamlamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın