• 12
    yaşayan en büyük efsanemiz, hocamız fatih terim'in türk oyuncular özelinde transfer mottosudur. bırakalım alsınlar değil de galatasaray seçenek olamaz demiştir. aynı anlamdadır gözümde.

    burada iki seçenek var; eğer gerçekten rakibinin verdiği paraları veremiyorsan zaten böyle bir durumda almamızı kimse beklemiyor herhalde. oyuncuya da "ya kardeşim biz senin kulübünün istediği paraları veremiyoruz" dersin olur biter. oyuncu ister gitsin lacivert ister gitsin siyah formayı giysin. yok illa galatasaray istiyorum derse gider yönetimiyle konuşur. bize ne? oyuncuyu kafasına silah dayayarak mı imza attırıyorlar. çok öyle galatasaray aşkıyla yanıp tutuşuyorsa gitmez kendi kulübünde oynamaya devam eder. bu kadar basit.

    oyuncu için hem bizden hem de karşı taraftan teklif varsa ve oyuncu karşı taraf ile görüşüyorsa o masadan kalkacağız. eğer sen gerçekten en büyük olduğunu en başarılı olduğunu düşünüyorsan kulüp olarak, sen başka kulübe "tercih" edilemezsin. bir türk oyuncu galatasaray'da formak giymek istediği için değil de galatasaray daha fazla para verdiği için bizde oynayacaksa bırakalım alsınlar. geçmişe dönüp bakın, fenerbahçe her zaman galatasaray'ın talip olduğu türk oyuncuları daha fazla para vererek bünyesine kattı. daha mı başarılı oldular? kaç kat daha başarılı olduk.

    nagelsmann'ın sözüydü sanırım futbolun sadece yüzde 30'u taktiktir geri kalanı hocanın sosyal becerisidir. yani futbolcu psikolojisini yönetebilmesidir. bazen öyle kritik anlar gelir bülent kaptan gibi çıkmış omuzla oynaman gerekir. futbolcunun o psikolojide ve dirayette olması gerekir. ama sen bir futbolcuyu sadece "daha fazla para" vaadiyle o formayı giydirdiysen o futbolcu o kritik anlarda senin benim gibi hazırlanmaz. oynarım parama bakarım diye çıkar. fenerbahçe'nin loserolmasının en temel sebeplerinden biridir bu. galatasaray ve fatih terim'in de winner olmasındaki çok büyük parçalardan biridir bu. hoca kritik maça yabancısından türk'üne öyle bir hazırlar ki futbolcunun gücü 40 ise o topçu sahada kendini zorlar, yırtar, parçalar 70'lik topunu oynar.

    biz galatasaray'ız. en büyük isek diğerleriyle aynı masada 3 yıllık topçunun önünce bir seçenek olamayız. bu kadar basit. zaman da bu mottoyu her zaman haklı çıkarmıştır. yangına gerek yok. sakin olalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın