• 11
    konferans şampiyonluk maçları bugün oynanacak.

    ilk maç 23:05
    green bay packers - tampa bay buccaneers

    sezon içinde yaptıkları maçta tampa rahat kazanmıştı. ama artık bu superbowl’a çıkma maçı ve elde ne varsa sahaya sürülecek. aaron rodgers inanılmaz bir sezon geçiriyor ve bu sezonun hakkı kesinlikle super bowl. ama takımın defansif yönünde ciddi sıkıntılar mevcut ve tarihin en iyi quarterback’i olan tom brady bunları rahatlıkla kullanabilecek bir oyuncu. özellikle koşu savunması zayıf packers defansı için leonard fournette etkili olabilir. savunma back’leri de pek iyi olmadıkları için green bay daha çok rodgers’ın sırtında hücumuyla maçı almaya çalışacak. rodgers’ın bu sezonki performansının en önemli noktalarından birisi onu çok iyi koruyan offensive line’ı oldu. önceki maçta takımın önemi oyuncuların left tackle bakhtiari sakatlandı ama rams bunu kullanamadı. bucs pass rush’ı çok daha iyi bir takım ve özellikle rodgers’ın kör nokta tarafını kullanmaya çalışacaklardır. green bay’in bu sezon en önemli özelliklerinden birisi de top kaptırmamaları idi, diğer taraftan bucs bu alanda ligin iyi takımlarından birisi ve son derece fiziksel oynayan line backer’lara sahipler. maç çok soğuk bir havada oynanacak. geçen hafta los angeles rams karşısında bence bu önemli bir faktördü. tampa her ne kadar bir florida takımı olsa da tom brady 20 yıl boyunca massachusets soğuğunda oynadığı için çok da sorun olmayacaktır.

    iki takımın avantajları ve dezavantajlarını hesaba kattığımda sanki tampa kazanır gibi geliyor. yalnız ne olursa olsun mükemmel bir maç olacaktır.

    ikinci maç 02:40
    kansas city chiefs - buffalo bills

    sezonun sürpriz takımı buffalo bills yıllar sonra ilk playoff maçını kazanmakla kalmadı, divisional round maçını da kazanarak afc şampiyonluk maçına çıkıyor. buraya kadar gelmek bile büyük başarı ama bu takımın her ne kadar hücumu çok iyi olsa da tek yönlü bir hücuma sahipler. takımda koşu oyunu neredeyse hiç yok. bu nedenle muhtemelen kansas safety oyuncularını biraz daha geride ve açık tutacaktır. yoksa çok da iyi olmayan linebacker’lara sahip kansas koşuda bir darbe yiyebilirlerdi. her ne kadar bu maça büyük favori olarak çıksa da kansas geçen hafta maçı rahatlıkla kaybedebilirdi. patrick mahomes oyundan çıkınca darmadağın oldular ve cleveland biraz daha dikkatli olabilse şu an çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. mahomes concussion protokolünden geçti ve maça çıkacak. bills savunması koşu oyununda çok zayıf, kansas da bunu pek ala kullanacaktır. gönlüm buffalo’nun kazanmasını istiyor ama aslında maç için neredeyse her şey kansas’ın arka oyuncularının pas savunmasına bakıyor ve büyük bir hata yapmadıkları sürece kansas kazanacaktır.

    iki maç da s sports 2 kanalından yayınlanacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın