• 21
    bildiğimce, anladığımca anlatayım.

    galatasaray toplam 10 milyon adet token arzıyla bu piyasaya giriş yaptı.
    bu 10 milyon kişilik taraftar beklentisi, 10 milyon kişilik oy demek.
    şu an yaklaşık 3.5 milyon token dolaşımda.
    bu 10 milyon tokenin satışındaki her paranın bir kısmı kulübe gitmeli. (belki chz komisyon alıyodur, belki tamamı kulübündür bilmiyorum, hiçbir takımın anlaşmasında da bu detayın açıklandığını göremedim.)
    yani galatasaray bir dijital üyelik satıyor diyebiliriz.
    youtube katıl aboneliği gibi, galatasaray mobil uygulaması gibi bir dijital hizmet ama onlardan farklı.
    burada kulüple ilgili belirlenen konularda söz sahibisiniz.(maça hangi marşla girelim gibi konular oylamaya sunuluyor, sahip olduğun token kadar oy hakkın var)
    ileride örneğin forma tasarımını seçmeye kadar gidebilir bu.
    bilet satışında ve kombinede öncelik, storeda indirim vs gibi ayrıcalıklı bir duruma geçilmesi muhtemel.(belki de vardır, ona bakmadım.)
    amaç taraftarı kulübe daha çok entegre etmek.
    bu sayede de bir gelir oluşturmak.
    dolayısıyla burayı bir borsa olarak görmekten çok bir üyelik sistemi için verilen tek seferlik para olarak görmek en sağlıklısı.
    işin güzel veya farklı tarafı, tokenini yani üyeliğini bırakmak istediğinde satışa koyarsın, belki de kar ederek süregelen üyeliğinden çıkabilirsin. borsa kısmı burada.
    piyasaya sunulan tokenin sınırlı sayıda olması gelecek talebe göre elbette bir kazanç yaratabilir, hatta farklı kripto para borsalarında yer almaya başlaması değerini daha da arttırabilir. bizlerin buraya ilgisi ve doğru yönetim, kulübe çeşitli doğrudan ya da dolaylı gelirler kazandırabilir.

    naçizane edindiğim, anladığım bilgi budur. umarım yardımcı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın