• 15
    ali koç sergilediği profil itibariyle beklentinin çok çok altında kaldı. yıldırım demirören’li beşiktaş zamanları gibi her sene 20 oyuncu alıp 20 oyuncu gönderme şeklinde dikiş tutturamayacak bir kafası var. beşiktaş zaten kırk yılda bir galatasaray ve fenerbahçe rekabetine katılabiliyor.

    lafın özü son yıllarda maddi manevi asıl rakiplerimiz berbat durumda. zaten bu yüzden taraftarı olmayan veteran takım hep şampiyonluk potasında. son iki şampiyonluğumuzda bile rakiplerimizin aşırı kötü olduğu bir zamanda aldık. şöyle bir geriye bakınca yıllar önce 4-4-2’li elmander-necati zamanlarımız dışında istikrarlı sistemli bir kazanan futbolumuz yok. asıl gösterge olan şampiyonlar liginde sürekli maç başı 5 6 gol yemeyi kanıksadık ve turnuva boyunca tek bir gol atsak içimiz rahatlıyor.

    durum bu kadar trajikomikken her sene de başarılı olunmaz ki yaklaşımının adı züğürt tesellisi bile değil. bu bakış açısı siyasetteki “bakma yine en iyisi bizim parti” kafasından başka birşey değil. özeleştiri kültürünün olmadığı yerde futbolda bile ortadoğulu kafasında olmaktan kurtulamayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın