• 224
    nedense içimden bir his çok rahat bir galibiyet alacağımızı, beşiktaş'ın ilk golü atıp daha sonra bir daha tepki veremeyeceğini, burada sol framede fatih terim 24191 görmeyeceğimizi söylüyor.
    futbol değişiyor. artık hızlı kanat oyuncularıyla 1-0dan 2 dakika içerisinde 2-1 yapmak süper ligde bile normal hale geldi.
    bana soracak olursanız kadro kalitesi olarak çok bir fark göremezsiniz 2 takım arasında, aynı şey mevcut formları için de geçerlidir.
    skor tahmini olarak muhtemelen bol gollü geçeceğini düşünmekteyim.
    rahat oynayıp kazanırız diye tahmin etmeden duramıyorum. :)
    belli başlı senaryolarda bu maçı sürekli kafamda oynattım ama nedense hep galibiyet gördüm...
    bilmiyorum belki de çok pozitif yaklaşmamdandır ancak biz bu maçı ne yapıp ne eder kaybetmeyiz diye tahmin ediyorum.

    olası birinci senaryo ise agresif iki takım. beşiktaş ilk dakikalarda olabildiğince önde pres yapar, daha sonra 10 ile 25. dakikalar arasında bir gol yeriz(muhtemelen orta sahada anlaşmazlık sonucu), bu golle de takım kendine gelir beşiktaş'ı sahadan sileriz.
    ama burada takımın son dakikaya kadar değişiklik yapmadığını var sayacağım. çünkü son maçta takım 80.dkya kadar kusursuz bir şekilde set hücumu ve defansına çıkabiliyordu. değişiklik takımı bozmuyor aslında, sadece takımın as oyuncuları bu tür maçlarda daha iyi hazırlanıyorlar ve her geçen dakika rakibi daha iyi çözebiliyoruz. muhtemel skor tahmini olarak da 1-5, 1-4 bitebilir diyorum.

    ikinci senaryo agresif biz defansif beşiktaş.
    genelde derbilerde üstün olarak oynasak bile her türlü golü yediğimiz malum. aynı şekilde bu senaryoda da beşiktaş'ın defansif olması gene duran toptan gol yemememiz anlamına gelmez. ancak muhtemelen bu senaryo (bkz: 18 mart 2011 galatasaray fenerbahçe maçı) bu maçtakine benzer olaraktan, ilk yarıda rakibi izleyip son dakikalarda baskıyı arttırmak ile sonuçlanıyor. buda maçın 1-2 ya da 1-3 bitmesi anlamına gelir.

    üçüncü senaryo, agresif beşiktaş, hücuma çıkamadığı için defansta duran galatasaray.
    bu ne kadar yazılışta kötü olarak da gözükse aslında bu zor fikstürde 1 puana oynamanın ve daha sonra seri yakalamak için altın değerinde bir ikili averaj olabilir. özelliklede corona denen virüsten allah'ın izniyle 2.devrede kurtulursak kendi evimizde 50.000 taraftarımızla beşiktaş'ı konuk edeceğiz. her neyse maçta olacaklara geri dönersek, bizi kesinlikle zor bir maç bekliyor.
    beşiktaş bu maça çok büyük bir motivasyonla çıkacak. nasıl geçtiğimiz senelerde ilk haftalarda ilk 5'de takılan takımımız son haftalarda liderlik koltuğuna oturunca bir olumlu psikoloji içerisine giriyorsa takımca, aynısını beşiktaş yaşamaktadır. taraftarsız oynamakta çok büyük bir avantaj. özellikle beşiktaş tribününden duyulan uğultu gerçekten futbolcuları ciddi anlamda etkilemekteydi. ama bu senaryoda defansif olacağımızdan bunu çok avantaj olarak kullanamayacağız.
    ama merak etmeyin. bu sefer gerçekten karşılarında oturmuş, yıpranmayan bir galatasaray görecekler.

    en kötü senaryo ise kısır senaryo, iki takım da ne oynadığını bilmediği ve berabere yattığı...
    bu senaryoda genelde kaybeden iki takımın taraftarı ve maçı canlı izleyenlerin zamanı olur.
    en kötüsü ise bu tamamen suyun öteki tarafındaki kanaryaspor'un atağa kalkmasına neden olur.
    ne bizim ne de beşiktaş'ın son dakikalarda ekstra bir iş yapabilecek oyuncusu yok.
    böyle maçlar genelde 0-0 bitecek oluyor olsa da, aslında duran toplardan 1-1'e bağlanacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın