• 10
    divisional round ilk gün maçları geride kaldı. işk maçta benim değil de birçok kişinin beklediği gibi green bay packers 32-18 kazandı. maça gelmeden önce aaron rodgers‘in 37 yaşında bambaşka bir seviyede oynadığını ve kendini müthiş bir keyifle izlettiğini belirteyim. onu sevmeyenler şu oyunu görüp ne hallere düşüyorlardır merak ediyorum doğrusu. :)

    maçı net bir şekilde aaron rodgers kazandı. gerçi maç boyunca pek baskı görmedi ama o anlarda verdiği paslarla resmen rams’in gardını düşürdü. aaron jones da offensive line’ın açtığı alanları çok iyi kullandı. ama yine de green bay defansın gerisinde ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gösterdi. los angeles rams her hücum ettiğinde seri neredeyse sona kadar geldi ve çok rahat hücum edebildiler. goff’un neredeyse isabetsiz pası yoktu. bu maçta olmadı ama gelecek maçta brady ya da brees karşısında bu sorun olacaktır. los angeles’ta goff iki hafta önce elinden geçirdiği ameliyatın etkisini çok net hissetti ve maç boyu bir defa bile uzun pas denemedi. takımın ve ligin en önemli pass rusher’larından birisi olan aaron donald bırakın baskı yapmayı maçı sadece 1 müdahale ile bitirdi. green bay offensive line’ı tarafından kolayca sağa sola savruldu. sanırım önceki maçta aldığı kaburga darbesi onu çok etkiledi. takımın en önemli hücum silahı olan cooper kupp da maçta oynamadı ama yine de green bay her alanda çok üstün görünürken maçın son çeyreğinin başında skorun 25-18 olması ve iki defa üst üste rams savunmasının green bay’i durdurup skoru eşitleme fırsatı bulması green bay için düşündürücü.

    gecenin ikinci maçında güzel takım buffalo bills yıllarca sürdürdükleri yeniden yapılanmanın meyvesini aldılar. bu sezonu sadece bir playoff galibiyeti ile bitirselerdi bile muhtemelen mutlu olacaklardı ama artık afc konferansı şampiyonluk maçına çıkacaklar. gerçekten müthiş başarı. josh allen bu sezon çok iyi bir qb’e dönüştü ve stefon diggs inanılmaz bir oyuncu. bu ikiliyi izlemek büyük zevk. yalnız takımın rush oyunu neredeyse hiç yok ve bu durumdan bundan sonraki turlarda en büyük sorunları olacak. rush demişken bu işin üstadı lamar jackson‘dan bahsedelim. buffalo tam da olması gerektiği gibi lamar’a spy atadı ve maç boyunca ayaklarını kullanarak ilerlemesine engel oldu. bir scramble’da yaptığı koşu dışında maç boyu etkisizdi. zaten pas oyunu kötü dedik, üstüne de red zone’da attığı bir pick six her şeyin üstüne tüy dikti. zaten maçın ikinci yarısında sakatlandı ve son çeyrekte oynamadı. rüzgar da field goal denemelerinde çok etkili olup ravens’ın üç fg kaçırmasına neden olunca bu son kaçınılmaz oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın