• 182
    dikkat etmemiz gereken üç konu var. birincisi ghezzal’ı iyi marke etmeliyiz. pas bağlantılarını kesmek için yakın markaj çok işe yarar çünkü topla adam eksiltme özelliği vasat. böylece abubakar ile larin’i de kontrol etmek kolaylaşır. kornerlerde 9.15’e bir adam koyup ghezzal’ın görüş alanını kapatmamız da işe yarar. ikincisi duran toplarda larin ve vida’ya dikkat etmeliyiz. üçüncüsü nkoudou oyuna girdikten sonra topla hızlanmasını engellemek için topu aldığında önünü kapatmalıyız. topla hızlanması için yeterli boş alan bulamamalı nkoudou.

    bu üç konu kanaatimce beşiktaş’ı oldukça sıkıntıya sokar.

    bizim hücum varyasyonlarımız ise beşiktaş’ın sol kanadından ve merkezden olmalı. duran toplarda ve kornerlerde diagne, luyindama (donk) ve marcao ile pek yüksek olmayan beşiktaş savunmasını aşabiliriz diye düşünüyorum. çünkü en uzunları vida, o da yeterince uzun değil.

    kalecileri ersin’in hatalı çıkışlar yaptığını da unutmayalım. diagne’yi hava toplarında durduracak adamları yok. dolayısıyla diagne’nin indirceği hava toplarıyla gol bulmamız olası.

    eğer donk-marcao ikilisiyle başlarsak maçın son yirmi dakikasında donk’u ileri atıp luyindama’yı oyuna almamız bize galibiyet getirebilir. son dakikalarda özellikle duran toplarda luyindama, diagne, donk ve marcao ile beşiktaş’ı çaresiz bırakabiliriz. çünkü dediğim gibi beşiktaş defansı yeterince yüksek değil.

    eğer defansta necip oynarsa ıslak zeminde kartlık hareketlere teşne olacaktır. oyunu onun tarafından oynarsak daha iyi olur.

    arda’nın saha içinde takımı iyi motive etmesi gerekiyor. yoruluncaya kadar -ki genellikle 65. dakikaya kadar diri kalabiliyor- pas trafiğini yüksek seviyeye çıkarması çok önemli.

    beşiktaş defansının yeterince iyi pasla çıkamadığı da bir gerçek. maçın belirli bölümlerde uygulayacağımız hücum pres ile rıdvan, vida ve necip’in hatta oynarsa montero’nun pas hatalarından yararlanabiliriz. hücum oyuncularımız her an tetikte olmalı ve yakalayacağımız pozisyonları gole çevirmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın