• 16
    sabahtan beri takip ettigim ve takip ettiklerim sebebiyle sozluge bir kac satir yazma sevkimin kaybolmasina sebep olan yazar renkdas.

    kul hakki tanimi tamamiyle yanlistir. kul hakki, birinin hakkini yemek, mesela parasini calmak, haksizlik etmek vs gibi durumlarda kullanilir. burda alt tarafi bi filme girilememistir, yani ortada , eger kendisi kul'sa bu senaryoda, hakkinin yendigi bir durum olmamistir, sadece bu durum ona gec belirtilmistir. kul hakkina ornek olarak etrafimizda oyle aci ornekler var ki, bir sinema filmine girememe olayi bu kadar abartilmamalidir. gunde 15 saat calisip sigortasi yapilmayan adaim hakki yenmektedir, ya da karisini trafik kazasinda olduren adamin afla ciktigini ogrenip, gidip vuran adamin hakki yenmis sayilir. ya da 'kizlar okula gitmez' toresi yuzunden cahil kalan kadin mevzu oldugunda kul hakkindan bahsedebilirsin. bu orneklerin sonuna, bu bahsi gecen olaayi bir koyalim, oldu mu orda sizce?

    ayrica baskalarini elestirdigi noktada kendisi daha buyuk yanilgiya duser, bu kadar genelleyerek, bu sari - kirmizili zeminde yazilmamasi gerektiginin taraftariyim. o yazdiklarini anlamayan arkadaslar da, burasi dahil, istedikleri yere saygi cercevesinde yazabilirler.

    bir de, kacan film, forrest gump'un premier'i degildi. afedersin boktan bir romantik komedi filmiydi. uygulama yanlistir, kendisi bu konuda haklidir, ancak (bkz: kul hakki) tarzi tabirlerle abartilacak bir durum yoktur.

    sahi, ben son 2 gundur afrika futboluna takmistim, ne guzel senegal milli takimi ile ilgili yazacaktim. kacti gitti ilhami...
App Store'dan indirin Google Play'den alın