resim
Ali Akman
Takım:FCV Dender EH
Mevki:Santrfor
Yaş:21
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 139
    https://www.bursadabugun.com/...ali-akman-28641.html

    bu yazıda bir çirkinlik görmüyorum. biraz tatsız ve tuzsuz ama her kulüp taraftarının yetiştirdiği bir futbolcu için hissettiklerini yazıya dökmüş. biz de ozan kabak giderken/gidecekken kulübe para kazandırsın diye çok yazmıştık.

    ali akman bursa spor’a para kazandırır mı kazandırmaz mı bilemem ama olayın farklı boyutları var.

    -ali akman sözleşme uzatırsa, bursa spor para kazanacak ama ali’nin kazanacağı para azalacak. yani ali bonservissiz yıllık 1,3 m euro’dan dört-beş yıllık sözleşme imzalayabilir ama bonservis ücreti (4-5 m euro) ödenirse kendi ücreti 750 m. eurolara kadar düşer. (tahmini rakamlar)
    -ali akman aldığı para ile belki ailesini ve yakınlarını abad edecek ama bursa yönetimine kazandırdığı para belki de birilerinin cebine girecek. bu gine kadar kazanılan bonservis rakamlarının ne olduğunu düşününce insanın aklı karışıyor.
    -ali akman, daha gelişmek için kendisine de yatırım yapmak zorunda. kendisine yatırım yaparsa kazanacağı para kimsenin hayal edemeyeceği rakamlar olabilir -ki o zaman bursa spor’a da istediği miktarda yardımda bulunabilir- kendisine yatırım yapamazsa kısır bir futbol hayatı olabilir.

    daha birçok nedenle ali akman’ın sözleşme uzatmaması mantıklı olabilir. dolayısıyla yazar arkadaşa katılamıyorum ama onu anlıyorum.

    bugünün dünyası artık çok farklı ve incelikli. futbolcuların sözleşmesi çok ince ayar isteyen bir konu. bu ince ayarı yapabilen kulüpler büyüyecek başarılı olacak diğerleri gerilerde kalacak. maalesef...
App Store'dan indirin Google Play'den alın