resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1717
    beşiktaş jk için büyük şans sergen hoca. ama benim sergen hoca üzerinden değinmek istediğim başka bir konu var.

    beşiktaş taraftarı enteresan bir topluluk. duygusal ve kirilgan bir yapilari var. olumsuz bir durumda hayata çok çabuk küsen ve bilakis işler birazcık güzel giderken de bütün dünyaya aniden meydan okuyacak bir özgüveni kendinde bulabilen bir topluluk.(u: (:)

    kimileri bunu "tinere" bağlıyor ki bu durumda kitlesel bir bağımlılık söz konusu olur*, kimisi de bunun "küçük bir kulübün âni çıkışlarla kendini büyük hissedebilme" ihtiyacına bağlıyor ki bu da psikolojide aşağılık kompleksine tekabül ediyor.

    ama bence ikisi de değil. bunun altında yatan sebep tamamen sosyolojik diye düşünüyorum. toplum olarak futbola kendimizi çok kaptırıyoruz. benim mesela hayatımda olmasa da olur çünkü çok fazla derdim var zaten. zaten bu memlekette varoluş dik bir yokuş, bir de futbolu hayat memat meselesi haline getirecek takati nereden bulayım? ancak kimisi için su gibi ekmek gibi nimet gibi tuttuğu takım. sözlükte de var böyle dostlarımız. her tribünde takımına meftun insanlar var muhakkak. hal böyle olunca da sportif açıdan küçük bir umut ışığı, takımına ve armaya adanmış hayatların en büyük sevinç kaynağı oluyor.

    sergen hoca gelmeden önce abdullah hoca vardı beşiktaş'ta kulübede. şenol hoca sonrası tekrar o güzel günlere dönmek isteyen beşiktaş taraftarı avcı güzellemesi yapıp bomboş hayallere kapıldılar. o gitti sergen hoca geldi sonuçlar kötü gidince ilk zamanlar hayata küstüler resmen. ama hoca birkaç galibiyet üst üste alınca bu taraftar grubu yeniden juventus-barca karışık bir mod açtı kendince(u: (:) bu arkadaşların katiyen ortası yok.

    sergen hoca bu takım için şans dedim. bir an evvel şenol hocalı günlere dönüp tekrar estirelim istiyorlar ama o lale devri 20-30 senede bir kez yaşanıyor maalesef, gerisi hep fetret devri.(u: (:) dolayısıyla sabır ve sebat edip sergen hocaya inanirlarsa yarışın içinde hep var olurlar.

    ha sabretmediler diyelim, fatih hocadan sonra kulübede görmek istediğim yerli hoca adayım sergen hoca olur. ama yabancıdan yanayım, o da başka bir konunun entrysi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın